Театър „Възраждане“ се завърна след европейската си обиколка

54945
Театър „Възраждане“ се завърна след европейската си обиколка

След шеметна европейска обиколка, артистите на театър „Възраждане“ се завръщат у нас, за да разкажат невероятната история на едно театрално пътешествие.

Спектакълът „Пробуждане в лятна нощ“ бе представен на публиката в Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словакия и Италия, като част от колективен театрален проект с участието на актьорски състави всяка една дестинация. Режисьорът Роберт Янакиев и актьорската трупа посвещават своето вдъхновение на пострадалите и все още страдащите от насилието в домашната среда.

„Приказка за вълшебната флейта“ оживя пред гостите на официалната ѝ премиера

Фондация „Културни перспективи“ и издателство „Ентусиаст“ представиха „Приказка за вълшебната флейта&ldqu...

В хода на разработването на темата те си сътрудничат с няколко организации, посветили работата си на жертвите на домашно насилие. Изследователският процес започва с провеждането на няколко уъркшоп срещи. Първоначално са проведени разговори с 4 жени жертви на домашно насилие в различен етап на възстановяване. Техните истории и споделени мисли са записвани в дневник и по-късно служат за вдъхновение за втория етап на лабораторната работа – психодрама тренинг със студенти по актьорско майсторство. Този вид партньорство е ключов за „Пробуждане в лятна нощ“, защото част от сценария на представлението е базиран именно на истинските истории на жените, с които се среща екипът.

“ПРОБУЖДАНЕ В ЛЯТНА НОЩ”

СПЕКТАКЪЛ НА ОКИ ТЕАТЪР ВЪЗРАЖДАНЕ ПО ПРОЕКТ „КАРАВАН - ПЪТУВАЩИ АРТИСТИ“

Международен европейски проект

Актьори: Филипа Балдева, Боян Младенов, Лиляна Шомова, Свежен Младенов, Георги Златарев

Второ издание на Софийския ученически фестивал "Театър в аванс"

Театърът Ако веднъж си бил на сцена, никога вече не можеш да си част от публиката. Казват, че актьорът е човекът зад маската. Глупости...

Режисьор: Роберт Янакиев

Хореограф: Зорница Петрова

Сценография: Лилия Бабунова

За проект КАРАВАН:

Проектът е част от културната схема на Европейската комисия. "Караван. Пътуващи артисти" е мащабна мултинационална инициатива, която е реализирана от разнородна партньорска група, в която взимат участие 11 избрани културни организации от Италия, Испания, Дания, Франция, Германия, Швеция, Полша, Словения и България. В реализацията на проекта участват и 4 професионални театъра от Дания, България (ОКИ Театър "Възраждане"), Швеция, Германия; 3 асоциации (две от Италия и една от Страсбург, Франция); 3 университета (Италия, Испания и Полша).

София ще има театър в метрото

София ще има театър в метрото. Тази седмица общинските съветници ще гласуват предложението метростанция "Джеймс Баучер" в кв. "Лозене...

Проект "Караван" цели да подчертае и подсили общите европейски ценности като съпричастност и социално единство, като разработи на няколко нива културно и научно изследване на модела "криза-възраждане" в отделните страни-партньори. Обединяващият фактор е, че всеки екип разглежда дадена социална група или даден социален проблем, които освен, че служат за вдъхновение за постигане на гореспоменатите идеи, изискват по-задълбочено внимание и са значими за обществото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена