Точно 11 дни до големия концерт на Маестро Мориконе в София

71273
Снимки:

Специално за концерта на Маестро Мориконе организаторите от "Ивент Зона" правят поръчка за най-добрата професионална техника от Италия - микрофони, синтезатор и китари. Роялът Steinway ще бъде абсолютен акцент за величествената музика на римския диригент, тъй като в България разполагаме само с два инструмента от този вид.

Подготовката за събитието е в разгара си! Маестро Мориконе е планирал 3 дни по 6 часа дневно репетиции с 185- те български музиканти, Теодосий Спасов и артистите, които пристигат с него. Мащабът на шоуто е впечатляващ с амбицията и отдадеността на всички участници в него. Съдейки по професионализма на съвременния Моцарт, организаторите предвиждат изключително преживяване за българската публика!

НБУ удостоява маестро Мориконе със званието „Доктор хонорис кауза”

Нов български университет ще удостои маестро Енио Мориконе със званието почетен доктор на НБУ. Присъждането на почетната степен &bdquo...

Маестро Енио Мориконе пристига с екип от 20 души - техническа поддръжка, тонрежисьори, озвучители, музиканти и хор-диригенти. Полетите им са от различни краища на планетата, разпръснати по многобройните си участия, всички те ще се съберат за дългоочаквания спектакъл в София. Изискванията на италианците са за висококачествено обслужване, 5-звездни хотели и средиземноморска гурме кухня, които "Ивент Зона" ще им подсигури!

Шестимата музиканти, които концертират с композитора, са истински професионалисти с множество международни награди. Божественият глас от екипа на г-н Мориконе принадлежи на примата Сузана Ригачи. Сопраното звучи в безспорната класика – уестърна "Добрият, лошият и злият", както и в много други композиции на Маестрото. Клавишите на пияното танцуват под пръстите на Джилда Бута, струните на електрическата китара пеят в ръцете на китариста Роко Дзифарели, а бас китарата звучи безупречно, когато на нея свири Нани Чивитенга. Леандро Пичони е кийбордистът, който освен че допринася за великолепно звучащите мелодии на композитора, работи усърдно и по личния си проект в памет на изключителния Астор Пиацола. Масимо Д’Агостино застава зад барабаните на 10 декември в зала "Арена Армеец", когато силата на музиката и звукът на киното ще зазвучат с празничен апломб.

Първият сняг покри страната с кристална свежест и коледно настроение. Декември наближава, а с него и дългоочакваният коледен подарък на Маестро Енио Мориконе към любителите на класическа музика в България!

Билети за концерта на Енио Мориконе може да намерите на: https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/http://ticketsbg.com/event.php?id=1045, на касите на Easy Pay в цялата страна и каса „Кантус Фирмус” в зала „България”.

Деца се съревновават за шах купа „Мориконе”

Умението на Маестро Енио Мориконе да подрежда нотите прецизно и винаги в най-правилната комбинация е всеизвестен факт, но способностите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com