Трите най-големи фолклорни ансамбъла у нас направиха магия в НДК

73474
Снимки: БГНЕС

Спектакълът „Нощта на ансамблите”, който вчера напълни зала 1 на НДК в София, захрани за дълго време напред сетивата на своите зрители. Трите най-големи фолклорни формации в България – „Филип Кутев”, „Пирин” и „Тракия”, заедно с музиканти и изпълнители на народни песни, омагьосаха със своя талант и професионализъм и още веднъж ни припомниха, че ако можем да се гордеем с нещо, то това е невероятно разнообразният ни фолклор.

Представлението започна с музикално изпълнение на „Върви, народе възродени”, което изправи залата на крака. Трите ансамбъла стъпиха за първи път на една сцена. Всеки от тях се представи със самостоятелни изпълнения, а накрая извиха общо хоро. Танцьорите показаха както вече любими на публиката техни хореографии, така и нови танци. Впечатление направи фактът, че в бяха включени иновативни елементи, в някои от танците имаше и хумористична част, посрещната особено добре от публиката.

“Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин” в Нощта на ансамблите

Трите най-големи български фолклорни състава - емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство - ансамбъл “Филип Кутев”, &ldq...

Всъщност тя бе изключително ентусиазирана през цялото време и избухваше в силни аплодисменти при почти всеки танц, като се радваше най-много на бързите, при които добре проличава опита, издържливостта и таланта на танцьорите. За цялостното впечатление немалко допринесоха невероятните носии на ансамблите, характерни за различни региони на страната.

Танцьорите и музикантите успяха да разтупкат сърцата на всички в залата и да ни напомнят какво значи да си българин. Ако не сте имали възможност вчера да ги видите и чуете, следете за участията им и непременно го направете в някакъв момент. Гарантираме, че след това ще се зачудите защо и ние нямаме световноизвестен спектакъл тип Lord of the Dance, имайки предвид уникалното наследство и таланта, с които разполагаме.     

Чрез „Нощта на ансамблите” бе отбелязан 60-годишният юбилей на ансамбъл "Пирин" и 40-годишният на ансамбъл "Тракия". С този спектакъл започна и Салонът на изкуствата в НДК, по време на който артисти от 15 държави ще покажат своето изкуство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com