Боя ще пречиства въздуха

13474
Боя ще пречиства въздуха

По време на изложението BAU 2013 германския учени от института Фраунхофер представиха перспективен метод за пречистването на околната среда. Според тях новата технология ще направи живота на хората по-продължителен и здравословен.

Става въпрос за начин за пречистване на въздуха с помощта на боя, която може да разрушава токсините под въздействието на светлината.

Технологичните тенденции през 2013 г.

Догодина ни очакват бързи безжични мрежи, по-умни телевизори, взаимовръзка между много устройства и персонализирани облачни услуги. ...

Боята може да бъде нанасяна върху вътрешните и външните стени в домовете, уличното осветление, превозните средства в градския транспорт и др.

Според учените нововъведението ще подобри значително екологичната обстановка най-вече в големите градове, където концентрацията на твърди частици и други токсични вещества  е особено висока и предизвикват различни заболявания.

Боята съдържа титанов диоксид, който под въздействието на светлината влиза в ролята на катализатор. В момента се провеждат опити, за да се установи дълготрайността и ефективността на боята. Очаква се след около две години да станат ясни резултатите.

Редактор: Е. Гигова

Куфар сам ходи след стопанина си

Мадридският дизайнер Родриго Гарсия Гонзалес е измислил интелигентен ръчен куфар на име „Хоп!", който следва стопанина си автомат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com