Пълен със съкровища тунел в Мачу Пикчу

37569
Пълен със съкровища тунел в Мачу Пикчу

Запечатани врати припомнящи на отвори на древните гробници бяха открити в центъра на свещения за Инките град, съобщава БГНЕС. След изследването на геофизици е било установено, че зад тях е скрито съкровище. Вратите обаче все още не са отворени.

Последните няколко години френският археолог Тиери Жамен е прекарал в джунглата в южната част на Перу в търсене на останки от древната цивилизация на Инките. До сега е открил към 30-на стойностни разкопки, сред които има и няколко крепости и части от цели градове. Неотдавна археологът реши да разследва чутите от него разкази на турист инженер, който през 2010 г. е посетил града и е открил таен тунел в подземието на самия център на древния град. Става въпрос за запечатани врати, които напомнят на вход на гробница.

Откриха древни артефакти на Мачу Пикчу

Мачу Пикчу продължава да носи на изследователите тръпката от откриването на находки с незаменима научна стойност. Там бяха изкопани...

В началото на миналата година Жасмен е получил разрешение от перуанското министерство на културата да извърши геофизическо изследване за мистериозния вход и неотдавна това е направено. Заключението от изследването е, че зад тези врати има серия от помещения и колони, които водят по-надълбоко в земята. Според Before it`s Newѕ в едно от помещенията са открити голямо количество сребро и злато. Не може да се каже обаче за какви съкровища става въпрос. Междувременно Жасмен е поискал разрешение и за отваряне на вратите, за да се види какво действително се крие зад тях. Очаква се в скоро време френският археолог да получи разрешението.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com