A1 с първа награда от конкурса "ИТ проект на годината"

1495
A1 с първа награда от конкурса "ИТ проект на годината"
Снимка: A1

А1 спечели първото място в категория "Телекомуникационни и комунални услуги" на престижните награди "ИТ проект на годината", организирани от ICT Media и Computerworld България. Телекомът бе отличен за своята платформа A1 Security Cloud, която обединява набор от услуги в цялостно решение за информационна сигурност на бизнеса.

Наградата бе връчена на Михаил Семерджиев, старши мениджър "Фиксирани услуги" в направление "Маркетинг", от Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

"Тази награда е много ценна за нас, тъй като отличава усилията на А1 в изключително важна област от бизнеса ни – ICT решенията за корпоративни клиенти. A1 Security Cloud е само една от всички комплексни услуги в областта на телекомуникациите, информационните технологии, бизнес приложенията и системната интеграция, които предлагаме. Стратегията ни е да се наложим като предпочитан ICT партньор на бизнеса в България и с всички реализирани до момента проекти смея да твърдя, че успяваме", сподели Михаил Семерджиев на церемонията по награждаването.

Създаването на платформата е продиктувано от постоянно нарастващия обем от данни, риска от кражба и случайно разкриване на чувствителна информация, увеличаването на преносимостта на данните, мобилността на служителите и санкциите за неспазване на строгите правила за защита на данните.

Целта на A1 Security Cloud е да предложи сигурна дигитална среда, която ще позволи на компаниите у нас да се съсредоточат изцяло върху своето бизнес развитие, без да губят излишно време и усилие за справяне с кибератаки, съхранение на данни и преносимост на информация.

Използвайки A1 Security Cloud услуги бизнесът в България може да разчита на високотехнологично решение, предоставено на принципа "като услуга" с месечни плащания без необходимост от значителна инвестиция в инфраструктура и софтуерни лицензи. За първи път в България се предлагат софтуерните продукти на реномирани в бранша компании, като McAfee и Forcepoint, чрез облачно базирана инфраструктура, инсталирана в професионален център за данни на А1 България.

Конкурсът "ИТ проект на годината" се провежда за петнадесета поредна година от ICT Media и Computerworld България. Целите на инициативата са да открои най-значимите ИТ проекти през изминалите 12 месеца, да популяризира опита на българските организации в изграждането на информационни решения и да предостави информация за мащабите на използване на ИТ у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии