България се превръща в хъб за разработка на автомобилен софтуер (ВИДЕО)

3089
България се превръща в хъб за разработка на автомобилен софтуер (ВИДЕО)
Снимка: Luxoft

Страната ни продължава да засилва позициите си на картата на световната софтуерна индустрия. На 21. декември компанията Luxoft (част от DXC Technology) обяви началото на нов амбициозен проект в партньорство с един от големите европейски производители на премиум автомобили.

Стартът на новия софтуерен хъб за автомобилен софтуер бе беше обявен на официално събитие в Hyatt Regency Sofia от Майкъл Динкел, старши вицепрезидент на Luxoft, отговорен за автомобилния сектор в компанията. Той сподели, че през следващите две години в новия развоен център в София ще бъдат разкрити до 200 нови работни места. Екипът ще се занимава с разработката на информационно-развлекателни системи (IVI) за автономни автомобили. Според г-н Динкел фокусът на работата в новия център за разработка в България ще бъдат ключови елементи на информационно-развлекателните системи, каквито са технологиите за “актуализации по въздуха” (OTA - over the air); интерфейс, използващ човешка реч, тестване и валидиране. Новият развоен хъб надгражда работата на Luxoft България - основаното през 2014 г. поделение на Luxoft, специализирано в разработката на софтуер за финансовия сектор и автомобилната индустрия. Luxoft България е една от водещите софтуерни компании в България.

На събитието присъстваха двама от най-добрите ИТ специалисти на Luxoft в автомобилната индустрия - Олег Ступников и Виктория Мартиненко, които са мениджъри “Автомобилни програми” в компанията. Те представиха актуалните тенденции в разработката на автомобилен софтуер, като очертаха по-широката картина на модерното разработване на софтуер в автомобилната индустрия, основано на agile методологиите. Сред засегнатите теми в техните презентации са как хората ще прекарват времето си в автомобилите на бъдещето; как ще взаимодействат с информацията, и как най-добре ще използват автомобилната инфраструктура през 2025 г.


Със съдействието на MGT Auto Performance присъстващите на събитието станаха свидетели на интересна демонстрация на информационно-развлекателна система в автомобилни модели от най-висок клас. „Тук новите технологии ще ни помогнат да внедрим нови интересни функции в автомобилното табло – например за развлечение и игра с децата, за добавяне на изкуствена реалност в автомобила, изобщо – за нови преживявания.“, сподели г-н Ступников при демонстрацията. „Възхитително е, че резултатите от нашата работа са толкова видими - те са всеки ден в движение по пътищата на целия свят.“, каза от своя страна Виктория Мартиненко. Празничната вечер включваше футуристично лазерно шоу, брейкденс битка на сцената, дигитална фото стена и други изненади за гостите.


Във връзка със създаването на новия център за разработка “Луксофт България” вече анонсира редица свободни позиции за софтуерни инженери с опит в разработване на софтуерни приложения за автомобилната промишленост. Налице е и много интересна възможност за наемане и обучение на младши специалисти и студенти от специалностите, свързани с информационните технологии.

Повече за свободните позиции можете да прочетете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com