Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав за българска марка

2813
Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав за българска марка
Снимка: Webit

На 18 март Webit чества своя рожден ден, а екипът на една от най-големите борси в света - Nasdaq, ги поздрави от емблематичната си мултимедийна фасада в Манхатън, на която се обявяват знакови листвания на акции на най-успешните публични компании:

"Nasdaq поздравява Webit за 17-ата им годишнина и неспирната им работа по насърчаване на иновациите и предприемачеството в глобален мащаб."

За последните 17 години Webit се разраства до световна платформа за идеи за бъдещето на човешкия вид, в която участват световни политически и бизнес лидери, иноватори, едни от най-големите инвеститори и медии.

Д-р Пламен Русев, основател на Webit, коментира: "Днес, 17 години след старта на Webit и превръщането му от български в глобален бранд, който получава поздрави за 17-ата си годишнина от цял свят, искам да благодаря на всички, които повярваха в нашата визия и мисия за бъдещето и България, на стотиците хиляди посетители на 4 континента, на хилядите ни партньори, на екипа ни!".

През 2006 г. д-р Русев успешно продава свой бизнес и се връща в България, където основава Webit.Foundation. Той споделя, че е избрал да се върне в родината си, за да може да помогне на хората в България да се реализират професионално чрез създаване на възможности за тях да се чувстват щастливи, като част от общност от хора, които сами коват бъдещето си.

"Това, което започна като личен ангажимент - да давам обратно на обществото, което ми е помогнало да израсна, прерасна в размер и мащаб, за които никога не съм мислил и мечтал." - споделя д-р Русев.

За 17 години Webit е привлякъл в България стотици инвеститори, а десетки от тях са направили инвестиция в екосистемата в страната; спомогнал е за откриването и развитието на десетки компании; изчисленията показват, че икономическият ефект за София е над 60 милиона евро от всяко международно издание на Webit в България.

Webit.Foundation работи с правителства на редица държави, но все пак най-важният и до днес смисъл е как помага на общността, в която се провежда, за да създава повече възможности и повече щастие за хората.

На 23-24 октомври в София ще се състои тазгодишният Webit Festival, който ще се проведе със стратегическото участие на правителството на България. Правителства и бизнес лидери от цял свят ще дискутират промените в новата икономика, доминирана от изкуствен интелект и фокусирана върху устойчивостта. Роботи, дронове и експериментални прототипи ще кацнат в София и посетителите на Webit ще могат да се докоснат до тях и до бъдещето.

За повече информация - моля, посетете сайта: www.webit.org

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com