Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чудесен смартфон, добра сделка: защо да си купим ремаркетирано устройство

13 март 2023, 14:02 часа • 7650 прочитания

Oт юни 2022 г. в България има нов пазарен участник, със сериозната заявка да внесе доверие и сигурност в търговията с ремаркетирани смартфони. Това е компанията Flip (Flip.bg), с чиято помощ потребителите получават възможност да продадат старите си телефони, а купувачите могат да получат нов модел, на добра цена и с 2-годишна гаранция.

Младият технологичен стартъп е част от групата eMAG (собственост на Dante International) и е създаден, за да осигури приветливо онлайн място за продавачите, както и по-сигурно място за купувачите на употребявани мобилни телефони. Flip.bg се утвърди като надеждна онлайн платформа, защото предлага отговори на търсенията на потребителите – онлайн магазин, с отличен избор на модели и с безплатна доставка в рамките на един или два дни. В платформата се намират оферти с отстъпки до 40% от пазарните цени на нови устройства. Flip.bg очевидно се радва на успех, доколкото вече има над 120 хил. клиенти в България, Румъния и Унгария и оценка за удовлетвореност на потребителите 4,9 от 5.

Нека да видим какви са предимствата за тях.

Разнообразие
Като начало, Flip.bg предоставя широко портфолио от сервизирани смартфони. Потребителите могат да намерят топ модели iPhone, включително най-новия iPhone 14, както и модели от популярни марки като Samsung, Huawei и Xiaomi, които са като нови.

Без дефекти
Накратко, в сравнение с познатия на мнозина несигурен и рисков процес за купуване от сайтове с обяви, Flip спестява време, предлага сигурност и липса на скрити дефекти. Всички телефони преминават през подробна техническа проверка (проверяват се над 30 параметри), почистват се, опаковат се в специално проектирани за целта кутии, в комплект с чисто нови кабели за зареждане, и пристигат с куриер при клиента. Батерията на всеки телефон е над 85%, като се предоставя и възможност за закупуване на нова батерия.

На практика потребителското изживяване е същото, като да си купиш нов телефон, но при, да речем, с 30%-40% по-ниска цена. За това допринася и високопрофесионалният екип от над 83-ма експерти, ангажирани целият процес да протича максимално сигурно и удобно.

Външен вид
При пазара на ремаркетирани устройства техническото състояние е от изключителна важност. Важен фактор за купувачите е и външният вид. Някой не би искал да си купи очукан и издраскан телефон, дори ако функционира идеално. Flip.bg предлагат за продажба само устройства в отлично, много добро и добро състояние, чийто външен вид отговаря на изискванията на купувачите.

Методи на разплащане
Flip.bg предоставя на клиентите си и разнообразни възможности за разплащане, включително с наложен платеж, картово плащане или разсрочено плащане на вноски. Партньорството с tbi bank дава възможност на клиентите да платят устройството си на до 48 равни месечни вноски, което е достъпен и удобен вариант за закупуване на нов модел.

За да оценим потребителското изживяване предлагано от Flip.bg, тествахме предоставеният от тях iPhone 12 с 256GB памет. От компанията са се погрижили разопаковането да създава същите приятни емоции, както при чисто нов телефон. Устройството идва в кутия с приятен дизайн, заедно с книжка с инструкции и чисто ново зарядно. Всичко е спретнато и направено с внимание към детайла, а самият телефон е в идеално състояние, както можете да се убедите от снимките.


Трябва да признаем, че изборът на тестов телефон от страна на Flip.bg е безупречен. iPhone 12 е първокласен 5G смартфон от Apple. Той беше чудесен, когато излезе на пазара през 2020 г., а днес продължава да държи позиции с отличните си качества. Той е много търсен модел за потребителите, които ценят елегантния дизайн, функционалността и страхотната усъвършенствана камера, при това на добра цена.

С 256 GB памет iPhone 12 има предостатъчно място за съхранение на снимки, видеоклипове и други мултимедийни файлове. Това е особено полезно за тези, които правят много снимки или видеоклипове, още повече, че усъвършенстваната камера на iPhone 12 улеснява заснемането на висококачествени изображения и видео.

Като дизайн, iPhone 12 се отличава с елегантна естетика, която залага плоски ръбове, подобно на iPad Pro, което му придава първокласен вид и усещане. Предният панел на устройството е защитен с покритие Ceramic Shield, което осигурява по-добра издръжливост и защита при падане в сравнение с предишните модели. Този материал е изработен чрез влагане на нано-керамични кристали в стъклото, което води до четири пъти по-добра устойчивост при падане в сравнение с предишните модели iPhone. Всъщност iPhone 12 е един от най-издръжливите „айфони” в историята на човечеството. Това го прави практичен избор като верен спътник във всекидневието.

В добавка към Ceramic Shield, iPhone 12 има и степен на водоустойчивост IP68. Това означава, че устройството е способно да издържи на дълбочина до шест метра в продължение на 30 минути, без да претърпи повреда от вода. Това прави iPhone 12 идеален за хората, които обичат да са сред природата.

Моделът е пълен до козирката с редица функции и технологии, които го правят все още напълно конкурентен, близо 3 години след пазарния му старт. Например, той е оборудван с чипа A14 на Apple, който осигурява едновременно висока производителност и енергийна ефективност. Това го прави идеален за работа с взискателни приложения и игри, както и за стрийминг на видео и използване на други „тежки” приложения. Накратко, ако обичате да „разцъквате” игри на телефона си, iPhone 12 няма да ви предаде. При тестовете телефонът работеше идеално, без „замисляне”, сякаш току-що е излязъл от контрол на качеството в някоя от фабриките на Foxconn.

Друга отличителна черта на iPhone 12 са фотографските му възможности - това и до момента е една от наистина чудесните камери на пазара. Тук имаме комбинация от широкоъгълна и ултраширокоъгълна камера със значително подобрено представяне при слаба светлина. Налично е и върхово ново на изчислителна фотография, включително DeepFusion и Smart HDR 3, които спомагат за подобряване на цялостното качество на снимките и видеоклиповете. По отношение на заснемането на видео - резултатът е на професионално ниво. Телефонът може да заснема 4K DolbyVision HDR видео с до 30 fps. Накратко – изключителна камера, която сама по себе си би оправдала закупуването на този модел.


 

Моделът има и разкошен OLED дисплей, който осигурява отлични цветове и контраст. Той поддържа HDR и има максимална яркост от 1200 нита, което го прави подходящ за всичко, което бихте поискали от един висококачествен дисплей, при всякакви условия.

В заключение, iPhone 12 оставя приятни впечатления и е добър избор за тези, които търсят смартфон от висок клас на отлично съотношение цена/качество. Със своите усъвършенствани функции, висока производителност, 256 GB памет и върхова камера той отговаря на нуждите дори на най-взискателните потребители. И така, този модел премина нашия строг съд с отличие и златен медал. Същото важи и за потребителското изживяване при покупка от Flip.bg.

Начо Стригулев
Начо Стригулев Отговорен редактор
Новините днес