X
 
 

Дигитализираме портфейла си: Плащанията стават по-удобни и по-сигурни

2547 1
Дигитализираме портфейла си: Плащанията стават по-удобни и по-сигурни
Снимка: A1
В традиционния кожен портфейл съхраняваме пари, кредитни и дебитни карти, лични документи, както и такива за автомобил, шофьорска книжка, карти за лоялност, семейни снимки и какво ли още не. И така той става все по-обемист и неудобен за носене.

В същото време, смартфонът, който е винаги с нас, съчетава в себе си все повече от необходимите ни за ежедневието функции – часовник, аларма за събуждане сутрин, приложения за прогнозата за времето, календар и много други. В стремежа си да следват ритъма на дигиталните времена, в които живеем, създателите на нови технологии ни помагат и портфейлът ни да се превърне в едно от тези ценни приложения в смартфона, който така или иначе винаги е с нас.

Познати като дигитални, електронни или мобилни портфейли, те са сред най-новите тенденции във финансовия свят, които се радват на нарастваща популярност.

Удобството на кредитната карта - бързо, лесно, дигитално

Използването на кредитни карти в днешно време все още се определя като „нещо рисково” от голяма част от обществото, а предп...

Дигиталният портфейл предоставя на потребителите удобството да извършват електронни трансакции сигурно и защитено директно през мобилното си устройство. Вместо да носят пари в брой, те могат да съхраняват информацията си за плащане заключена и защитена с парола.

Парите могат да бъдат депозирани в дигиталния портфейл, а всяка банкова сметка на физическо лице може да бъде свързана с него. Освен това дигиталните портфейли дават възможност на потребителите да съхраняват и друга информация, като например карти за лоялност.

Дигиталните портфейли правят процеса на плащане по-удобен и сигурен. За да отговорят на нарастващите нужди на потребителите през последните години, има голямо разнообразие от дигитални портфейли на пазара, разработени от технологични, финансови и финтех компании.

Едно от тези предложения на българския пазар е обявеният наскоро нов дигитален портфейл A1 Wallet. Той е част от портфолиото на А1, която прави поредна стъпка в утвърждаването си като дигитална компания, предлагаща цялостни технологични решения както за бизнес клиенти, така и за частните потребители.

A1 стартира изцяло новото мобилно приложение Моят А1

А1 дава старт на изцяло новото мобилно приложение Моят А1 с добавени функционалности и оптимизирано управление. Това е поредна стъпка о...

А1 Wallet дава възможност за безконтактни плащания чрез мобилен телефон, безплатни преводи между потребителите на приложението чрез мобилен номер и чрез QR код, индивидуален IBAN и функция за съхранение и използване на карти за лоялност.

Новият дигитален портфейл на А1 е достъпен за потребителите на мобилни устройства с Android и iOS и се предлага с два плана - Standard и Premium. Клиентите на план Premium се възползват от напълно безплатни и неограничени във времето зареждания на дигиталния си портфейл. Получаването и изпращането на парични преводи в лева и в евро също са без такси за абонатите на план Premium. Потребителите, които използват план Standard, получават безплатни зареждания на портфейла за период от 12 месеца и ниски такси за парични преводи в лева и в евро.

Клиентите на А1 Wallet имат също и възможност да заявят безплатна виртуална карта MasterCard, с която да пазаруват сигурно онлайн. Друга функционалност е и това, че потребителите могат безплатно да поискат от свой приятел пари чрез линк, който да изпратят чрез SMS, имейл или друга платформа за съобщения.

Дигиталният портфейл притежава аналитични функции, благодарение на които потребителите могат да следят разходите си на седмична и месечна база, улеснявайки ги да управляват и оптимизират своите лични финанси. Освен да съхраняват и използват карти за лоялност, потребителите на A1 Wallet могат и да следят брошури с актуални оферти на някои от най-големите търговски вериги в страната.

Приложението А1 Wallet може да бъде свалено безплатно от App Store и Google Play Store, като е достъпно за всички потребители, независимо от мобилния оператор, чиито услуги използват.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Как точно ще гарантират сигурността и защо не е обяснено повече за това? Точно на бившите Мтел и сегашни А1 не вярвам изобщо. Още помня, какви ги натвориха преди не много време.
Дневен хороскоп за 25 януари
Дневен хороскоп за 25 януари

Овен Тази събота е добър ден за купуване на подаръци. Всичко, което изберете ще носи радост, ще е полезно и ще служи дълго. Телец Това е ден,...

Последно в Актуално