Google пусна етичен кодекс за очилата си

118319
Google пусна етичен кодекс за очилата си

Американският интернет гигант Google публикува етичен кодекс за потребителите на интерактивните си очила, чиито прототипи вече предизвикват безпокойство относно защитата на личния живот, предаде БГНЕС.

"Не безпокойте и не бъдете неучтиви", пише Google в съобщение, публикувано в интернет и предназначено за "изследователите", разработчиците на приложения, които в момента тестват устройствата. "Уважавайте другите и не губете търпение, ако те имат въпроси за очилата" е друго правило в етичния кодекс.

Интернет компанията изглежда иска да предотврати възможността хората, носещи очилата, да бъдат гонени от ресторанти, кафенета и други заведения заради причинено неудобство от вградения в тях фотоапарат. Това вече се е случвало в миналото.

За да успокои тревогите, Google предлага на потребителите да им направи демонстрация на устройството, да питат за разрешение преди да правят снимка и да спазват установените правила за мобилните телефони. "Ако ви помолят да изключите телефона си, изключете и очилата си" е друго от правилата в етичния кодекс. "Ако нарушавате правилата или сте неучтиви, бизнесът няма да е много ентусиазиран от очилата и това ще навреди и на други изследователи".

Google припомня също, че очилата му са създадени да предоставят кратка информация на потребителите и не е препоръчително продължиително взиране в екрана, "за да не изглеждате странно за хората около вас". "Така че не четете "Война и мир" на очилата. Някои неща е по-добре да се правят на по-големи екрани", съветват от Google.

Компанията предупреждава още, че не е препоръчително очилата да се носят по време на спорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии