Instagram ще отчита колко пъти е гледано видеото ви

6138
Instagram ще отчита колко пъти е гледано видеото ви

Любителите на Instagram скоро ще имат възможността да вижда колко пъти е гледано всяко едно видео. Ако сте развличащ се в социалната мрежа потребител, това със сигурност ще ви се стори забавно. Но ако сте рекламодател, ще ви излезе доста солено.

В свой блог пост от Instagram обясняват, че това е широкоизползвана опция, като за примери посочват YouTube и Vine. Също така споделят, че според статистиките им времето, което потребителите прекарват в гледане на видеа в Instagram, се е увеличило с 40% само за последните шест месеца. Според социалната мрежа въвеждането на отчитане броя на гледанията на клиповете би било изключително полезно за маркетолозите. По този начин те биха отчитали и разбирали много по-лесно взаимовръзката си с публиките.

Рекламата на оръжия във Facebook и Instagram ще бъде забранена

Забраняват рекламата на огнестрелни оръжия от страна на частни лица в социалните мрежи Facebook и Instagram, съобщи AP.   Новата...

Напоследък върху видеото се фокусира и Facebook. Компанията твърди, че към момента часовниците отброяват по 100 милиона часа гледане на видеа в социалната им мрежа на ден. YouTube не обявяват конкретни статистики, но те също споделят, че потребителите гледат милиони часове ежедневно видеата в платформата. По данни на Ampere Analysis гледанията на видеа във Facebook през 2015 г. надхвърлят 2 000 милиарда, което се равнява на едва 2/3 от гледанията в YouTube за същия период.

„Ако желаете да привлечете рекламно съдържание, съществуването на брояч на гледанията е много важно“, споделя Ричард Броутън, директор по проучванията в Ampere Analysis.

„За разлика от рекламните импресии, за които статистическите данни са лесно достъпни, случаят с брандираните клипове и продуктовото позициониране е по-сложен, защото му е присъща постоянната променливост при измерването на успеха и обсега на дадена серия от видеа. Публикуването на бройката гледания означава, че компаниите вече няма да са зависими от статистиките, които им предоставят създателите на клиповете, а ще са в състояние сами да проверяват представянето на видеата с техните продукти и марка.“ Това ще привлече редица рекламодатели и освен това ще оправдае покачването на цените за видео рекламите им.

Новата функция на Instagram ще бъде пусната в употреба в близките седмици. Бройката на гледанията ще бъде позиционирана точно където в момента се показват харесванията. А когато натиснете върху гледанията, ще можете отново да виждате и харесванията.

Instagram е опасен за психиката!

Американски психолози са на мнение, че потребителите на Instagram са подложени на депресия, от която не могат да излязат без лекарска п...

От социалната мрежа споделят, че в най-близко бъдеще се очакват още подобрения по отношение на видео съдържанието им.

Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии