Как да спечелите от Viber съобщенията?

14285
Как да спечелите от Viber съобщенията?
Снимка: Viber

Потребителите прекарват все повече и повече време на телефоните си, а обхватът на социалните медии и приложенията за комуникация им осигуряват достъп до любимите им брандове. Проучване на Forrester/Google сочи, че 68% от потребителите са по-склонни да взаимодействат с брандове, които предлагат удобни комуникации, а според глобален доклад на Wolfgang Digital за постигнати резултати, 53% от клиентите са по-склонни да купуват продукти от компания, с която могат да общуват в приложение за съобщения. Ако съчетаем тези резултати и с това, че 71% от потребителите очакват брандовете да общуват с тях в реално време, става ясно пред какво предизвикателство са изправени както малките бизнеси, така и големите брандове.

Освен всичко останало, потребителите вече са свикнали на персонализирано отношение от брандовете и логично очакват същото и в комуникацията си с тях. Искат да получават оферти и предложения, направени специално за тях, а не като част от някакъв по-голям сегмент. 72% от потребителите се ангажират само с маркетинг съобщения, които са създадени да отговорят именно на техните специфични нужди.

Viber, водещата платформа за комуникация в България, много добре разбира тези специфики и затова предлага на бизнеса лесни решения за съобщения, гарантиращи висока ангажираност на всяка стъпка от клиентското преживяване. Такава комуникация гарантира финансовата реализация на различните видове разговори.

Решение за всеки бизнес

Различните бизнеси имат различни потребности, затова Viber предлага две възможности за интеграция – директни бизнес съобщения или чатбот, съвместими с типовете съобщения предлагани от компанията. Те могат да бъдат транзакционни (напр. потвърждение на поръчка или известие за доставка на стоки), промоционални (съобщения със специална оферта или промоция), както и двупосочни сесии, даващи възможност за диалог (поддръжка на клиенти, получаване на обратна връзка, подаване на поръчки).

Бизнес решенията на Viber позволяват на компаниите да интегрират вече съществуващите си бази от данни с клиенти. Съобщенията, които се изпращат към потребителите могат да включват различни формати, като снимки, файлове или бутони с линкове, което предлага на клиентите по-добро преживяване от стандартните текстови съобщения. От гледна точка на резултати, съобщенията се представят много по-добре от имейлите (биват отваряни 45 пъти повече и 3 пъти повече от директните нотификации) и затова си има причина – 96% от съобщенията на мобилно устройство се прочитат само за 3 минути. Освен резултатни, съобщенията са и доста по-рентабилни – струват по-малко от СМС. Освен това бизнес съобщенията се намират в криптирана и сигурна за бизнеса и клиентите среда.

Viber чатботовете са друг страхотен инструмент, който може да предложи клиентска поддръжка по всяко време на деня (или нощта). Този тип решения са особено ефективни за компании, които се занимават с електронна търговия. Чатботовете са достъпни денонощно и могат да дават директни отговори на въпроси зададени от клиента. Това позволява автоматизация на процесите, което от своя страна може да намали раздразнението на потребителя, като същевременно увеличи доверието му в компанията.

Освен с директна комуникация, този инструмент може да поеме ролята на допълнителен канал за продажби, давайки възможност за директни покупки в приложението.

По отношение на прецизиране на целевата аудитория, чатботовете дават възможност за събиране на аналитична информация, на база на която може да се създаде много точен профил на потребителя, а с това могат да бъдат правени още по-персонализирани предложения към него.

Глобални брандове като Coca-Cola и WWF, както и локални малки компании използват бизнес решенията на Viber, за да останат свързани с нови и настоящи клиенти и да засилват ефекта на комуникацията си. Могат да бъдат проследени реалните резултати, които инструментите носят за тях, от осезаем растеж на комуникацията с потребители, до намаляване времето за реакция, през предизвикване на конкретни действия, като сваляне на приложения, правене на резервации в реално време и други.

Сигурна комуникация

Viber е важен канал не само от гледна точка на това колко лесно е да се общува с потребителите, но и защото предлага сигурна комуникация между бранд и потребител. Особено когато се отнася за бизнес актуализации или официални комуникации, е важно клиентите да ги получават в надеждна и сигурна платформа. Viber приема сигурността и защитата на данни много сериозно и отговаря на всички приложими правила и регулации/ограничения.

За компаниите, желаещи да изпратят съобщения до техните клиенти, Viber прилага криптиране в прехода на данни. Това се използва, когато съобщенията се изпращат не от личност, а през платформа на компанията, която използва API протокол. Когато съобщението е изпратено (е в "транзит"), то е криптирано и се дешифрира, щом достигне до back-end системата. След това back-end отново криптира съобщението, преди да го изпрати обратно до потребителя или услугата. Криптирането в транзит осигурява изключително високо ниво на сигурност и дава гаранция, че съобщенията са защитени от хакери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com