X
 
 

Китай обяви успешен експеримент с квантова телепортация

16501 1
photo of Китай обяви успешен експеримент с квантова телепортация
Снимка: Pixabay
В Китай беше осъществена квантова телепортация между Космоса и Земята на разстояние над 1,2 хиляди километра. Данни за експеримента и изследването на китайските учени е публикувано в списание Science. Кратко съобщение за експеримента е направил и Научно-техническият университет на Китай.

По време на експеримента е демонстрирано нарушението на неравенството на Бел (и, като следствие, на принципа на локалността). Ефективността на предаването на информация по новия метод надвишава 17 пъти показателите на разпространените сега оптични кабели.

През 2080 г. телепортацията ще е нещо най-обикновено

Фантастичните технологии, позволяващи да се пътува във времето и да се телепортираме през пространството, ще станат реалност към края н...

Квантовата телепортация е осъществена с помощта на два спътника и три наземни станции, разстоянието между които е варирало между 500 и 2 хиляди километра. Между две от наземните станции разстоянието е било рекордните 1,2 хиляди километра.

Квантовата телепортация е предаване на разстояние на квантовото състояние на частиците. За тази цел се използва разделена двойка свързани (сплетени) частици: според квантовата механика дори при отдалечаване на такива частици една от друга, те запазват информация за състоянието на своя партньор (изпълнява се принципът на локалния реализъм).

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Hafen die Wahrheit 1 Hafen die Wahrheit преди 2 години Профил на трол?
    Телепортацията е пътуване във времето. Дори когато преминаваме през врата, пак е пътуване във времето, но с много малко изменение на статуса. Същото важи и за преминването на всички видими или невидими граници. Така, че настройте се за ежедневно пътуване във времето и нека приключението започне сега!