Лек, бърз и здрав лаптоп със страхотен дисплей

2315
Лек, бърз и здрав лаптоп със страхотен дисплей
Снимка: Actualno.com

В ръцете ни попадна лаптопът Lenovo Yoga Slim 7 Pro (с процесор и графичен чип на AMD), който е едно наистина впечатляващо устройство. Ако трябва да го опишем с едно изречение, то би било: “сериозна производителност събрана в супер компактен, лек и здрав мобилен компютър”. С алуминиевата си кутия, с размери 312 мм x 221 мм x 16,9 мм и тегло от 1,32 кг, Slim 7 Pro отговаря на името си (“slim”) и заема във Вселената място като за един големичък таблет. Дизайнът е едновременно непретенциозен и приятен за окото. Машината изглежда стилно и спретнато и в двете си разцветки - сребристо и графитено сиво. Има отлична конструкция и добре обмислено разположение на елементите. Например бутонът за включване/изключване не се пречка в близост до клавиатурата, a е разположен от дясната страна на устройството.

Качеството на изработка е впечатляващо, нито повече, нито по-малко. Машината обещава да издържи на разнообразни битови и професионални предизвикателства, като гледане на филми в леглото и други подобни. Пантите, които са слабо място при евтините пластмасови лаптопи, тук са много здраво направени и изглеждат като последната част от машината, която може да се счупи. Важно за един работен компютър е качеството на клавиатурата. В това отношение Slim 7 Pro се представя добре, с добър комфорт, подсветка и пълноразмерни клавиши с добро тактилно усещане. От своя страна тъчпадът е просторен, пъргав и отзивчив.

Всичко казано дотук обаче бледнее пред разкошния 14-инчов OLED дисплей с резолюция 2880x1800 пиксела, 90Hz честота на опресняване, 400 нита яркост, 100% DCI-P3 цветови обхват и 243 PPI пикселна гъстота. На български език всичко това означава прекрасни натурални цветове, впечатляващ контраст, “истински черно черно” и отличен детайл. Това превръща машината в идеално средство за обработка на изображения, подвижни или не, както и, разбира се - за гледане на филми и сериали. Тук е мястото да добавим, че опциите за конфигуриране при Slim 7 Pro са многобройни, като написаното в тези редове касае конкретната тестова конфигурация.

В хардуерно отношение става дума за (спецификации на тестовия модел) процесор AMD Ryzen 7 5800H, графика Radeon Vega 8, 16GB DDR4-3200 RAM, както и 1TB M.2 NVMe SSD. Това е отлично за толкова компактна машина и осигурява гладка като по масло работа. Струва си да се отбележи, че, без да е геймърска машина, Slim 7 Pro се справя повече от компетентно със сериозни игри като Call of Duty, да речем. Свързаността включва Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, два USB-C порта (включително за зареждане), един USB-A и един 3,5 мм аудио жак.

Още една добра новина сред възможностите на лаптопа е батерията с капацитет от 61Wh. С нейна помощ машината издържа безусловно цял ден стандартна употреба с едно зареждане. Разбира се, ако правите видеообработка или играете на видеоигри, резултатът вероятно ще е малко по-различен.

Накратко - Slim 7 Pro е чудесен лаптоп, който надхвърля очакванията. И така, струва ли си да го закупите? Ако търсите нова компактна, надеждна и бърза машина за работа и забавления, по света и у вас - да, Slim 7 Pro е чудесен избор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com