Максимално 5G изживяване с план за данни и 5G лаптоп в мрежата на Теленор

1986
Максимално 5G изживяване с план за данни и 5G лаптоп в мрежата на Теленор
Снимка: Telenor

Tеленор България предлага широка гама от 5G устройства. Сред тях от този месец е и лаптопът, работещ в мрежите от ново поколение, Lenovo IdeaPad 5G, който ще се продава в комбинация с план „Интернет Макс 37,88“ и двугодишен договор за 79,99 лв. на месец.

С Lenovo IdeaPad 5G 14Q8X05 Теленор България става първият телекомуникационен оператор в България, предлагащ преносим компютър с вграден 5G модем. Това прави излишно набавянето на допълнително подобно устройство, свързващо се чрез USB. Достатъчно е SIM картата на Telenor просто да бъде поставена в слота на самия лаптоп.

Всички смартфони на Xiaomi с до 40% отстъпка в Теленор

През месец февруари всеки клиент на Теленор, който закупи смартфон от портфолиото на Xiaomi, заедно с някой от плановете „Тотал М...

Моделът се отличава със своя стилен, първокласен дизайн, компактни размери и тегло. 14-инчовият Lenovo IdeaPad 5G разполага със здрава метална рамка, подчертаваща стила му със сребристия си цвят. Той има корпус с дебелина от 14,99 мм и тегло от едва 1,2 кг, заедно с батерията.

Екранът на модела, обграден от изключително тънки рамки, е с IPS матрица. Той работи във FHD резолюция и има съотношение на страните от 16:9. Дисплеят поддържа на 100% sRGB гамата и има яркост от 300 нита, което го извежда сред лидерите в ценовия си клас. Над екрана е разположена и 720р инфрачервена камера, гарантираща сигурността при използването му посредством Windows Hello, разпознавайки лицето на всеки потребител.

Лаптопът гарантира висока производителност и енергийна ефективност благодарение на процесора Snapdragon® 8cx. Той стои зад възможността за работа със светкавично бързи 5G скорости до 10 Gbps и водещите в индустрията Wi-Fi 6/6E скорости на свързване. Графичната обработка в IdeaPad 5G е поверена на Qualcomm Adreno™ 680 GPU. Конфигурацията дава възможност за поглъщащо видео и аудио изживяване при видеоконференции в приложения като Teams или Zoom и дори играенето на игри с до 120 кадъра в секунда при Full HD резолюция. Lenovo IdeaPad 5G работи с 8 GB LPDDR4X RAM и 512GB M.2 2280 SSD място за съхранение.

В мултимедийно отношение IdeaPad 5G идва още с HD Audio и два стерео говорителя с мощност от по 2W с Dolby® Audio™ сертификация. Освен слотът за Nano-SIM карта, преносимият компютър разполага още с два USB-C 3.2 Gen 1 порта, както и с един USB 3.2 Gen 1, така че потребителят да може спокойно да използва своята периферия или да включи към лаптопа до два допълнителни екрана.

Емилиан Златев: Защитата на личните данни е стратегически приоритет за Теленор

На 28 януари страните от Европейския съюз за 16-и път отбелязват Европейския ден за защита на данните по повод Конвенция № 108 на Съвет...

IdeaPad 5G има 51Wh батерия, която позволява целодневно използване на компютъра с едно зареждане. Налице е и възможност за бързо зареждане, което може да осигури до 3 часа работа на машината с едва 15-минутно включване в контакт. Зарядното на компютъра е 45W USB-C и може да бъде използвано за зареждане и на смартфон.

Сред предимствата на преносимия компютър е още предварително инсталираната лицензирана операционна система  Windows 11 Home и лицензиран безплатен пакет Office Suite.  

5G планът, с който се предлага лаптопът, осигурява възможност за използване на неограничено количество мегабайти на територията на България със скорости до 100 Mbps. Потребителите могат да избират и до две допълнителни дигитални услуги за периода на договора от 24 месеца, сред които HBO, „Капитал“, образователната платформа iZZI и други. Планът се предлага и с включена услуга „Онлайн защита“ за период от 12 месеца, която осигурява спокойствие при браузване онлайн.

Повече информация за всички налични устройства и актуални оферти можете да откриете на сайта на оператора.

Довиждане, Теленор. Здравей, Yettel

Теленор България съобщава, че от 1 март компанията ще се нарича Yettel („Йеттел“). Промяната на името е част от по-широката...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com