X
 
 

Малките кабелни оператори поискаха равен достъп до пазара

1887 0
Малките кабелни оператори поискаха равен достъп до пазара
Снимка: БГНЕС
Кабелни оператори от малки населени места протестираха пред Министерския съвет с искане за равен достъп до пазара, предаде БГНЕС.

Кабелните оператори остро осъдиха извършената на 13 юни спецоперация на ГДБОП в няколко града на  България, при която е иззета не само техника за разпространение на телевизия, а и такава за доставка на интернет. Националното сдружение на кабелните оператори "Клуб 2000" внесе отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с 10 конкретни искания, като едно от тях е да се предоставят равни условия за бизнес. Сред тях е да не се плащат такси на телевизиите, когато се финансират от реклама, а таксите, където ги има, да зависят от рейтингите.

ГДБОП: Над 10 млн. лв. са щетите от нелегалното разпространение на телевизия

Достъпът до пиратско излъчване на телевизионни програми в градовете Сандански, Петрич, Бургас, Кърджали, Гоце Делчев, Дупница и Кюстенд...

"При операцията на ГДБОП беше преустановена работата не само на подозираните в нарушение телевизии, но на абсолютно всички кабелни телевизии, включително и тези, които имат изрядни документи. Беше преустановена работата и на интернета. ГДБОП иззе апаратурата за интернет, въпреки че те не са имали разрешение за това. Това е скандално, защото болници, училища, детски градини и банки останаха без интернет в градове като Гоце Делчев, Сандански, Дупница и др. Бяха прекъснати и телефонни връзки", обясни изпълнителният директор на сдружението Валентин Георгиев и добави, че след операцията на службите хората не са могли да се свързват с телефон 112.

Според малките кабеларки било лъжливо твърдението, че дължат 10,5 млн. лева на телевизиите, защото това означавало, че имат над 1 млн. абонати. "Ако всеки един зрител в тези кабелни оператори плаща по 9 лв. на НВО и по 2 лева на NOVA и на bTV, една елементарна аритметика показва, че тези кабелни оператори трябва да имат над 1 млн. абонати - това са глупости", обясни Георгиев.

Петър Колев е дошъл на протеста от Гоце Делчев. Мъжът работи като техник в кабелен оператор. Той каза, че по време на спецоперацията служителите на ГДБОП са изпочупили техниката им и са рязали кабели без да се съобразяват с решението на окръжния съд. "Искат да съсипят дребния бизнес и да останат само големите“, заяви той.

Негов колега се възмути от факта, че още на следващия ден са дошли представители на двама от големите оператори, които са агитирали хората да минат към тях. "Това говори, че самата акция не е била с цел да проверят дали излъчваме нерегламентирани програми, а това е било с цел да ни унищожат", добави Илия Терзиев.

Сдружението на кабелните оператори: Големите потърпевши от акцията на ГДБОП са хората

Репресиите срещу кабелните оператори започнаха. На 13.06.2019 г. след „ювелирна“ акция на ГДБОП, за която ние знаехме от пр...

На въпрос на БГНЕС дали ще продължат с протестите, изпълнителният директор на сдружението каза, че не е планиран нов такъв, но са готови да излязат на такъв ако има нова операция на ГДБОП.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Имам познат, който напусна спецчастите точно заради това - пращали са ги да изпълняват частни поръчки. Натиск върху и съсипване на конкуренция. За това се използват силите на реда в страната. Включително полицията.
Жълт код за мъгли в Западна и Северна България
Жълт код за мъгли в Западна и Северна България

Продължава мъгливото време в равнините. На 18 януари е обявен жълт код заради мъглите в 9 области на западните и северните райони. Кодът е в сила...