Microsoft Edge е официалният наследник на Internet Explorer

9780
Microsoft Edge е официалният наследник на Internet Explorer

Microsoft официално обяви името на своя нов браузър, който ще замести недолюбвания от потребителите Internet Explorer. Браузърът носи името Microsoft Edge и за пръв път ще го видим в очакваната нова операционна система на американците - Windows 10, която ще дебютира в края на месец юли тази година.

Досега браузърът носеше кодовото наименование Project Spartan.

Microsoft праща в историята Internet Explorer

Следващият браузър на Microsoft няма да се казва Internet Explorer, съобщи IT гигантът, предаде БГНЕС. Браузърът на Windows 10 вече ще...

"Microsoft Edge ще бъде наличен за възможно най-широк кръг устройства, работещи с Windows 10. Той ще е по-бърз и по-изпипан наследник на Internet Explorer и ще стартира като браузър по подразбиране за Windows 10. Това е браузър, за който крайните потребители ще си мислят, когато просто искат да свършат своята работа", каза корпоративния вицепрезидент на Microsoft по операционните системи Джо Белфиоре по време на конференцията Build 2015.

Същевременно Microsoft ще запази Internet Explorer за корпоративни клиенти, а самият Microsoft Edge се очаква да пристигне с нови функции, като цифрови анотации, интеграция на Cortana и вграден списък за четене. Интересно е, че браузърът ще може да използва добавки за Chrome и Firefox.

Промени ще има и по логото на браузъра, който обаче въпреки всичко, ще запази характерния дизайн на Internet Explorer, включително и добре познатата буква "Е".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии