Нов широкоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние 35mm и широка бленда F1.8

2184
Нов широкоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние 35mm и широка бленда F1.8
Снимка: Panasonic

Panasonic има удоволствието да представи нов широкоъгълен обектив с широка бленда и фиксирано фокусно разстояние LUMIX S 35mm F1.8 (S-S35). Той е четвъртото попълнение в серията от четири обектива с широка бленда F1.8, базирани на монтажната система L-Mount. Четирите F1.8 обектива с фиксирано фокусно разстояние от серията LUMIX S, сред които 85mm (S-S85), 50mm (S-S50), 24mm (S-S24) и новият 35mm (S-S35) обектив, се характеризират с еднакви размери и еднакво разположение на органите за управление, което дава значително практическо предимство при използването им. Центърът на тежестта на тези обективи е почти един и същи, така че когато фотоапаратът е закрепен на карданен механизъм например, обективите се сменят бързо и лесно, с минимално регулиране на баланса и елементите на окачването. Също така, благодарение на еднаквия диаметър на резбата за филтри, обективите могат да се използват с едни и същи филтри. Оптичните характеристики на тези обективи също са сходни.

Оптичната схема на обектива LUMIX S 35mm F1.8 се състои от единадесет елемента в девет групи, включително три асферични лещи и три ED (Extra-Low Dispersion) лещи. С използването на три асферични лещи се постигат както високи описателни характеристики, така и красиви боке ефекти, които са общи предимства на всички F1.8 обективи от серията. ED лещите ефективно потискат хроматичната аберация. Обективът е подходящ за разнообразни ситуации, от пейзажни до моментални и портретни снимки, благодарение на естествения си зрителен ъгъл. А с минималното си разстояние на фокусиране от 0.24 m, той може да се използва и за близки снимки.

 LUMIX S 35mm F1.8 дава възможност за гладка и безшумна работа с високоскоростната, високопрецизна контрастна система за автофокус на фотоапарата при управление от сензора с максимална скорост 240 кадъра в секунда. При нелинейна настройка степента на изместване на фокуса се променя, в зависимост от скоростта на въртене на гривната за фокусиране, докато при линейна настройка фокусът се измества с точно определена степен при въртене на гривната за фокусиране. Чувствителността (степента на изместване на фокуса при въртене) може да бъде избрана от 90 до 360 градуса, през 30 градуса, за да се конфигурира работата на фокуса. LUMIX S 35mm F1.8 също така има и много изразително превъзходство по отношение на видеозаписа, тъй като е оборудван с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане – характерен проблем при сменяемите обективи, предназначени за статични снимки. Заедно с микро-стъпковия контрол на блендата за плавна промяна на експонацията, обективът дава възможност за запис на видео с професионално качество.

Със своите компактни размери и ниско тегло от само 295 грама, LUMIX S 35mm F1.8  се отличава с изключително висока мобилност, което го прави много подходящ за S5, най-малкия пълноформатен (Full-Frame) модел на LUMIX. Здравата конструкция, устойчива на прах/водни пръски*1 осигурява добра преносимост и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори до минус 10 градуса. Диаметърът на резбата за филтри е 67 mm, а диафрагмата е с 9 ламела, формиращи кръгъл отвор.

За по-нататъшно разширяване на продуктовата гама на обективите от серията S, в процес на разработване е нов ултра-широкоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние 18mm и широка бленда F1.8. Наред с новите обективи са налични и програми за актуализация на фърмуера*2 за конвенционалните обективи S-R70200, S-E70200, S-R70300 и S-R24105, подобряващи работата на стабилизатора на образа при запис на видео. В допълнение, ефективността на стабилизатора на образа Dual I.S. 2 при фотозаснемане се увеличава от 6.5 стопа на 7.5 стопа*3, когато S-R24105 е монтиран на LUMIX S1H, S1R или S1.

Panasonic и системният алианс L-Mount се ангажират с разработването и по-нататъшно разширяване на продуктовата гама на L-Mount обективите, за да задоволят изцяло нуждите на своите клиенти.

LUMIX S-S35 е продукт, категоризиран за програмата LUMIX PRO - създадена за поддържка на потребители на LUMIX, когато и където най-много се нуждаят от нея, посредством набор от преимущества, достъпни за членове на програмата не само в техните собствени страни, но и в страни, които те посещават по работа. За подробности относно нивата на членство, страните, продуктите и общите условия на програмата, посетете www.lumix-pro.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com