Panasonic представи две нови бижута от серията Lumix

4258
Panasonic представи две нови бижута от серията Lumix
Снимка: Getty Images/Guliver

Едно от най-рапознаваемите имена в света на технологиите – Panasonic, представи официално най-новите си два продукта в областта на фотоапаратите. Това са новите моделите фотоапарати на серията "Lumix" - Lumix: DMC LX 10/15 и DMC FZ2000/2500. С тези бижута компанията празнува 15-тата годишнина на серията "Lumix".

Интересен щрих в представянето беше фактът, че Panasonic направи специална за България презентация. Тя беше изнесена от г-н Уемацу, мениджър „Продуктово планиране”, отдел „Цифрови фотоапарати” на Panasonic. На презентацията присъстваше и г-жа Клара Уфналевска, PR мениджър на Panasonic за Централна и Източна Европа.

Какви са предимствата на новите модели на Lumix?

Много високата скорост на заснемане, когато говорим за Lumix DMC LX 10/15 – от 1,4 и до 2,8 секунди. Този модел поддържа и 4K видео, като има функция, която позволява в кадъра на заснемане да бъде "изрязан" втори кадър, с по-ясно изразен фокус върху само един елемент от видеоклипа. Освен това невероятно изчистено е бокето - начина, по който лещата визуализира фоновите източници на светлина, които се намират извън фокус. Това позволява направата на изключително чисти снимки. Своеобразното мото за Lumix DMC LX 10/15 е висококачествени снимки с компактен фотоапарат.

Характеристики: F 1,4 – 2,8, 24-72 mm LEICA, 20 MP 1-inch Sensor, 4K Video.

При Lumix DMC FZ2000/2500 основната функция е заснемане на видео. На практика моделът може да служи като видеокамера и предлага същото качество на запис, каквото големите телевизионни камери. Повишено е и съотношението на фокуса – от 16x на 20xZoom. Това не означава, че моделът е само за професионалисти – искаме да привлечем и любителите, защото говорим за голяма компактност и много добро качество на заснемане, обясни г-н Уемацу пред Actualno.com.

Характеристики за видео: 4K 30p/25p/24p; High Bitrate FHD; 4:2:2 10bit HDMI Output; Inner Zoom Structure; Smooth Iris Control; Built-in ND Filter 1/4, 1/16, 1/64, Auto; 5-Axis Hybrid O.I.S.+

Gorenje и Panasonic създадоха стратегически алианс

Gorenje Group и Panasonic Corporation обявиха днес създаването на дългосрочно стратегически обединение, което ще увеличи общия обем и щ...

Характеристики за фотографии: 20xZoom; 1-inch 20MP Sensor, 0,74x2360K OLED VF; 4K PHOTO; DFD AF.

Цената на двете нови бижута на Panasonic е следната – 699 евро за Lumix DMC LX 10/15 и 1250 евро за Lumix DMC FZ2000/2500.

Защо презентанцията беше точно в България, при това преди представянето на новите модели на Lumix на водещото световно изложение за фото и видео техника Photokina 2016? Г-жа Уфналевска разясни специално за Actualno.com, че японската компания вижда българския пазар като много важен за т.нар. компактни фотоапарати. Точно такъв модел е в пълна степен Lumix: DMC LX 10/15. Считаме България за много важен пазар за Централна и Източна Европа, увери г-жа Уфналевска, която добави, че специфична цел на Panasonic за България е българският потребител да опознае Lumix.

Специално за Actualno.com г-жа Уфналевска разясни, че Panasonic не е спрял производството на телевизори. Ще спрем само производството на плазмени панели, но не и на телевизори. Ще представим нови модели телевизори още следващата година, заяви тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии