През 2020 едва 4% от IT инвестициите в световен мащаб са за облачни технологии

1426
През 2020 едва 4% от IT инвестициите в световен мащаб са за облачни технологии
Снимка: Личен архив

Развитието на облачните услуги през 2020 г. вижда голямо развитие, което неминуемо се отразява на израстването на компаниите в сектора, сред които е и HeleCloud. От компанията отчитат завидните 70% растеж на бизнеса си, като това е поредната година за тях с подобни темпове на растеж. Въпреки турбуленцията на пазара, HeleCloud успешно придобиха и доставчика на софтуерен облачен инженеринг и AI/ML услуги, DataStork и вече жънат успехите на съвместно разработени проекти, като успяха да разраснат своята експертиза в областта на AI и Machine learning. 

“Растежът на HeleCloud е по-висок от средния за индустрията в страната, който през 2020 година е около 10%. Оптимисти сме, че предвид очакванията за въвеждане на COVID-19 ваксината в средата на следващата година, имаме всички предпоставки за още по-добра 2021, като разбира се важен фактор остава поддържането на благоприятния бизнес климат в страната, законовата и данъчната рамка”, коментира Стефан Бумов, съосновател и главен оперативен директор на HeleCloud.

Проф. д-р Румен Бенчев, специалист УНГ болести: Болки в гърлото и хрема са по-характерни за грипа, за кашлицата, загубата на обоняние и вкус – за COVID-19

В разгара на пандемията от коронавирус все повече и повече стои въпросът грип или COVID-19 предвещават симптомите, които усещаме като н...

Бумов, който е и един от основателите на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и член на Борда на Британско-българската бизнес асоциация (BBBA), смята, че тази година бе голям катализатор за дигитализацията на бизнес процесите и въвеждането на облачните технологии с още по-голям темп, като прогнозата му за 2021 г. е индустрията в страната да отбележи ръст спрямо тази година. 

От компанията отбелязват също, че по време на годишната конференция на Амазон Уеб Сървисиз (AWS), на която HeleCloud бе разпозната като един от само 10 нови Примиум партньори на Амазон Уеб Сървисиз в световен план, бе изведена статистика, че едва 4% от IT инвестициите в световен мащаб са за облачни технологии. Според Бумов “това говори за огромен потенциал за развитието на бизнеса ни. Щастливи сме да оперираме в индустрия, която ще продължи да се развива с бързи темпове през следващата година, като водещ фактор ще бъде и развитието на все по-комплексни решения за бизнеса на базата на Artificial Intelligence и Machine Learning.”

“Тази година екипът ни премина през изключително сериозна атестация от страна на AWS преди да бъде награден с най-високото ниво на партньорство от тяхна страна. Предвид динамиката на бизнеса инвестицията в AWS експертиза, разработването на софтуер за облачни решения и развитието на облачни услуги, които гарантират висока информационна сигурност и отлична технологична среда за иновации, ще останат от водещо значение за нас”, добавя още Бумов.

Стратегическото планиране и умелото управление на ресурси при реализирането на иновативни проекти на международно ниво на HeleCloud не остават незабелязани като те грабват първо място в “Growth under 10 million” категорията на Thames Valley SME 100 Growth Index.

PROI Worldwide обяви лидерите на регионалните групи по здравеопазване

PROI Worldwide, най-голямата партньорска мрежа в света на водещи независими агенции за връзки с обществеността и интегрирани маркетинго...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com