Samsung Galaxy S24: Зората на мобилния изкуствен интелект

1870
Samsung Galaxy S24: Зората на мобилния изкуствен интелект
Снимка: Samsung

Вчера, на 17. януари, Samsung Electronics показа пред света новите си смартфони Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ и Galaxy S24. Те включват редица подобрения, като основният акцент е върху усъвършенстването на потребителското изживяване чрез Galaxy A - ИИ (изкуствен интелект) платформата на компанията.

Мобилният изкуствен интелект
Galaxy AI Galaxy S24 има лесно и ефективно решение за преодоляване на езиковата бариера в общуването. Това става с помощта на Live Translate - приложение за двупосочен гласов и писмен превод на телефонни разговори в реално време. При това не се изискват приложения на трети страни. В същото време, с Interpreter разговорите на живо могат да бъдат превеждани незабавно в изглед с разделен екран, за да може всеки да чете това, което казва събеседникът му. Тази функция работи дори без мобилни данни или Wi-Fi.


Chat Assist и Note Assist са други полезни ИИ функции, които подобряват комуникацията. В автомобила Android Auto автоматично обобщава входящите съобщения и предлага подходящи отговори и действия. Така потребителят е постоянно във връзка, но може да се концентрира върху шофирането. За гласови записи, дори и при няколко участници в разговора, Transcript Assist използва ИИ за преобразуване на реч в текст, като транскрибира, обобщава и дори превежда записите.

Galaxy S24 променя и начина, по който търсим онлайн, с функцията за търсене чрез жестове Circle to Search with Google. Чрез продължително натискане на бутона Home потребителят може да огради в кръг или да докосне това което го интересува върху екрана на Galaxy S24, за да получи полезни резултати от търсенето.

Творчество и игри
Фотографската функционалност на Galaxy S24 също е на ново ниво, с помощта на ProVisual Engine - цялостен набор от ИИ инструменти на базата на AI, който увеличава до максимум творческата свобода във всяка стъпка от процеса. От своя страна Quad Tele System на Galaxy S24 Ultra е с нов обектив с 5x оптично увеличение и работи с 50 MP сензор, който улавя с 60% повече светлина. Добро допълнение са и усъвършенстваните възможности на функцията за заснемане при слаба осветеност Nightography; възможностите за за подобряване на заснетите изображения чрез генеративен ИИ, както и функцията Super HDR за по-реалистична яркост, цвят и контраст.

Galaxy S24 е и гейминг звяр, с мощния си хардуер, усъвършенстван термичен контрол, както и с яркия дисплей (2600 нита) с оптимизирана видимост на дневна светлина.



Дизайн и издръжливост
Дисплеят на Galaxy S24 Ultra е покрит с Corning Gorilla Armor. Това е най-новата версия на бронираното стъкло, която предлага оптически подобрения и демонстрира върхова издръжливост срещу надрасквания. Тя намалява отблясъците с до 75% при различни състояния на осветеност, и така допринася за приятно визуално изживяване.
Galaxy S24 Ultra е първият телефон Galaxy с титаниева рамка за по-добра издръжливост и по-дълъг живот на устройството. Значително по-тънкият корпус на Galaxy S24 Ultra осигурява по-добро изживяване, с по-удобен захват. При Galaxy S24+ и Galaxy S24 усъвършенстваният One-mass дизайн плавно свързва задния капак и страничната рамка на устройството. Цветовете на Galaxy S24 включват “Сив титан”, “Черен титан”, ”Лилав титан” и “Жълт титан”. Цветовете на Galaxy S24+ и Galaxy S24 включват “Черен оникс”, “Сив мрамор”, “Лилав кобалт” и “Жълт кехлибар”.

Сигурност и доверие
Galaxy S24 е снабдена с платформата за сигурност Samsung Knox Galaxy S24, която пази важната информация и защитава срещу уязвимости. След всичко това Samsung има и още една чудесна изненада за потребителите. Компанията увеличава жизнения цикъл на продуктите, като предлага 7 поколения надграждания на OS и 7 години актуализации на сигурността.



Наличност и цени
Серията Galaxy S24 е в кампания по предварителни поръчки от 20:00 ч. на 17. януари до 00:00 ч. на 30. януари в партньорската мрежа на Samsung България, като потребителите могат да се възползват от различни атрактивни предложения. Официалните продажби на серията Galaxy S24 в България започват на 31. януари на препоръчителни цени, стартиращи от 1799 лв. за Galaxy S24 128GB и достигат то 2999 лв. за Galaxy S24 Ultra 512GB. Моделът Galaxy S24 Ultra 1TB се предлага на препоръчителна цена от 3499 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии