Смартфон цветотерапия

4808
Смартфон цветотерапия
Снимка: pixabay.com

За лечебната сила на цветовете се знае от векове. Често пъти е достатъчно да си представим някакъв цвят и болките ни ще намалеят и дори преминат или настроението ни ще се подобри. В миналото, още в Древен Египет и Рим са боядисвали стените на храмовете в различен цвят, за да въздействат на хората, които са търсили помощ и утеха. Цветовете са били и вдъхновение за велики композитори и художници - Вагнер композирал винаги с лилав копринен шал, защото този цвят го мотивирал, а Балзак пишел прав, облечен в бял халат. Ван Гог лекувал шизофренията си чрез експресивни и ярки цветове, запазена марка на картините му.

След няколко години на „стерилност” по отношение на цветовете с избор, свеждащ се между черно, бяло и сиво тенденцията при мобилните телефони в цвят се завръща. Най-сетне любителите на по-екстравагантните нюанси могат да харесат телефон, напомнящ летен коктейл с дъх на гора или море. Лавандула, розов пясък или синя лагуна са само част от предложенията, които можете да откриете в портфолиото на финландската марка Nokia. Ето и най-интересните предложения:

 

So purple

Nokia G42 5G

СНИМКА: Етюдите на София

Това един от най-бюджетните 5G телефони на пазара, който в технически план не отстъпва на конкурентните модели. Цветът му е определян като хита на 2023г. , а именно „дигитална лавандула”. Свързва се с уелнес, дигитално бягство, стабилност и баланс. Изследванията показват, че цветовете с по-къса дължина на вълната, като Digital Lavender, предизвикват спокойствие и ведрина.Освен с елегантност и премиум усещане, Nokia G42 5G впечатлява с батерия, която издържа до 3 дни с едно зареждане. Тя ще запази 80% от първоначалния си капацитет дори след 800 цикъла на зареждане, което се равнява на около 4 години безпроблемна работа. Самата гаранция на устройството е 3 години, а 50-мегапикселовата камера с усъвършенстван изкуствен интелект се справя дори при трудни условия, за ясни и впечатляващи кадри.

 

Beach Pink

Nokia C32

СНИМКА: HMD Global

Розовият цвят символизира мекота и нежност, романтика, грижовност, женственост, приятелство. А Nokia C32 в плажно розово напомня на нежен морски пясък по залез слънце. Луксозното двуцветно стъкло на дисплея и гърба е допълнително закалено, телефонът има и защита от водни пръски IP52.

Nokia C32 е не само красив, но и разполага с невероятна за този ценови клас камера от 50МР с алгоритми за обработка на изображенията за снимки при всякаква осветеност. Батерията е оптимизирана да издържа до 3 дни с едно зареждане.

 

So Pink
Nokia 2660 Flip

Друго розово тип Barbie предложение е новият класически мобилен телефон Nokia 2660 Flip

СНИМКА: HMD Global

Телефонът е предназначен за любителите на дигиталния детокс или тотално изключване от мрежата, дори за уикенд. Pop pink бижуто спокойно може да бъде разходено до двудневното плажно парти, където да се потопите напълно в изживяването. Оказва се, че “dummy” телефонът може да влезе в употреба и за модерните напоследък VGA снимки и видео с размазан ефект, доказателство, че нещата от реалния живот не са задължително Instagrammable. Дефектът „треперещи ръце” може да се превърне в ефект, тъй като ще предаде емоцията и вълнението, иначе отсъстващи в една идеално обработена снимка. Неслучайно Nokia 2660 Flip е и изборът на Честър МакКий, фотограф и част от екипа на социалните медии на Dazed, по време на Седмицата на модата в Париж пролет/лято 2024, за заснемане на кадри „зад кулисите”.Телефонът се предлага и в друг интересен цвят - Lush green, дълбоко тъмнозелено, предразполагащо към завръщане към природата, медитация, спокойствие и уединение.

СНИМКА: HMD Global

 

 

Pine Green

Nokia XR21 5G

СНИМКА: HMD Global

С този смартфон в цвят „зелен бор” можете да „хванете гората”. Буквално. Под елегантния му корпус се крие неподозирана мощ. Телефонът е проектиран да издържи при екстремни температури между -20°C и +55°C – последната е с един градус по-ниска от най-горещата температура на въздуха, регистрирана на Земята (в Долината на смъртта в щата Калифорния). Nokia XR21 5G е сертифициран за издръжливост по военния стандарт MIL-STD-810H, което го прави устойчив на падане от 1.8м, потапяне във вода с дълбочина 1,5м. в продължение на час. както и при удар със същото налягане като при водна струя с налягане 100 бара (колкото е необходимо, за да се разкъса пожарникарски маркуч) и температура на водата от 80°C. Гаранцията на телефона е 3 години, а на дисплея (в случай, че все пак успеете да го счупите) – 1 г. от датата на покупката.


Blue Lagoon
Nokia G22


СНИМКА: HMD Global

Синьото лекува и успокоява. Nokia G22 в цвят синя лагуна е еко устройство, което ви връща към природата и морето. Изработен е изцяло с грижа за природата, като задният капак е направен от 100% рециклирана пластмаса, а батерията, която може да издържа до 3 дни и е лесно заменима, запазва 80% от работния си капацитет дори след 800 пълни цикъла на зареждане. Всичко това дава още по-дълъг живот на смартфона. В продажбения комплект е включен и прозрачен калъф от 100% рециклирани материали, а гаранцията на телефона е удължена на 3 години.

Заедно с Nokia G42 5G и Nokia G22 може да бъде лесно ремонтиран дори в домашни условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com