Смартфоните биха по продажба мобилните телефони

24777
Смартфоните биха по продажба мобилните телефони

Продажбата на смартфони по целия сят надвиши за първи път теза на мобилните телефони през първото тримесечие на годината, като южнокорейската компания Самсунг остава безспорен лидер на пазара, съобщи анализаторската компания IDC.

Общо 216,2 милиона смартфона са били продадени между януари и края на март, което съставлява 51,6% от общите продажби на мобилни телефони за тримесечието, информира компанията. Тя уточнява, че това представлява повишение на продажбите с 41,5% за една година, но е спад с 5,1% спрямо четвъртото тримесечие, традиционно стимулирано от покупките за празниците в края на годината.

Разговорите по мобилните телефони поевтиняват, но само за определени клиенти

От 1 юли абонтатите на българските мобилни оператори ще плащат по-малко, за да говорят по мобилния си телефон и да се възползват от вси...

"Потребителите на телефони искат компютри в джобовете си. Дните, в които телефоните се използваха най-вече за обаждане и изпращане на есемес-и, бързо изчезват", коментира Кевин Рестиво, аналитик от IDC, цитиран в комюникето. С 32,7% пазарен дял и 70,7 милиона продадени смартфона Самсунг остава през първото тримесечие "безспорен лидер на световния пазар на смартфони", счита компанията. Тя е продала сама повече телефони, отколкото всичките й четири основни конкурента, взети заедно.

Този уикенд южнокорейската компания пуска новия си модел Galaxy S4, който се очаква да се превърне в новата перла в гамата й от телефони и да конкурира iPhone на Епъл. Американската компания остава на второ място в света с пазарен дял от 17,3% и 37,4 милиона продадени единици. Но IDC отбелязва, че за първи път от три години и половина Епъл регистрира растеж под 10% - продажбите й са нараснали само с 6,6% за една година спрямо скок с 60,7% за Самсунг.

Друга южнокорейска компания, LG, е на трето място с пазарен дял от 4,8% и 10,3 милиона продадени смартфона. IDC отбелязва появата на китайски производители, които изместват от класацията традиционни участници на пазара като финландската Нокия и канадската Блекбери. Huawei е на четвърто място през първото тримесечие с 4,6% пазарен дял и 9,9 милиона продадени телефона. Друга китайска компания - ZTE е на пето място с 4,2% пазарен дял и 9,1 милиона продадени бройки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии