X
 
 

"СофтУни Светлина" - нова възможност за дигитално знание

2413 0
photo of "СофтУни Светлина" - нова възможност за дигитално знание
Снимка: iStock/Guliver
Първата в България частна гимназия за IT и дигитални умения ще отвори врати за предстоящата учебна 2018/2019 година. Тя се казва "СофтУни Светлина" и е резултат на партньорството на ЧОУ "Светлина" и центъра за IT и дигитални умения "СофтУни".

Програмата на "СофтУни Светлина" е одобрена от Министерството на образованието и науката, и тя съчетава задължителните общообразователни предмети, с предмети насочени към различни сфери на IT индустрията и дигиталният маркетинг. Тези специализирани предмети са обособени в три направления – "приложен програмист", където учениците ще изучават програмиране, "дигитален маркетинг и предприемачество", който ще се фокусира върху особеностите на дигиталния маркетинг и как да се извлича максимален резултат от него и "графичен дизайн и мултимедия", в който учениците ще придобият реални умения в различните аспекти на графичния дизайн и мултимедията.

Тенденции в киберсигурността през 2018 година: По-добра организация на хакерските групи

Финансово-мотивираните хакерски групи са се превърнали във все по-добре организирани през годините: както обикновените хора отиват на р...

Светлин Наков от СофтУни коментира, че друга силна страна на програмата на "СофтУни Светлина" е билингвалното преподаване, което съчетава преподаване както на български, така и английски език.

Програмата е с продължителност 5 години. След нейното приключване, успешно завършилите ученици ще получат диплома, също акредитирана от МОН, която ще гарантира придобитите опит и умения. Те от своя страна ще бъдат напълно достатъчни в професионалната реализация на завършилите ученици.

За частна гимназия "СофтУни Светлина" могат да кандидатстват всички ученици, които през предстоящата 2018/2019 учебна година, ще бъдат 8-ми клас. За повече информация посeтете страницата на учебното заведение.

Facebook решава съдбата на медиите в социалната мрежа с два въпроса

Все още не са се утаили страстите покрай последните новости, засягащи news feed-a на Facebook, а от компанията на Марк Зукърбърг вече п...

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Протестираща майка: Тази зима отново ще ...

Днес майките на деца с увреждания ще напомнят, че все още са пред Народното събрание. Те организират пресконференция „Зависима не...