X
 
 

"СофтУни Светлина" - нова възможност за дигитално знание

2463 0
photo of "СофтУни Светлина" - нова възможност за дигитално знание
Снимка: iStock/Guliver
Първата в България частна гимназия за IT и дигитални умения ще отвори врати за предстоящата учебна 2018/2019 година. Тя се казва "СофтУни Светлина" и е резултат на партньорството на ЧОУ "Светлина" и центъра за IT и дигитални умения "СофтУни".

Програмата на "СофтУни Светлина" е одобрена от Министерството на образованието и науката, и тя съчетава задължителните общообразователни предмети, с предмети насочени към различни сфери на IT индустрията и дигиталният маркетинг. Тези специализирани предмети са обособени в три направления – "приложен програмист", където учениците ще изучават програмиране, "дигитален маркетинг и предприемачество", който ще се фокусира върху особеностите на дигиталния маркетинг и как да се извлича максимален резултат от него и "графичен дизайн и мултимедия", в който учениците ще придобият реални умения в различните аспекти на графичния дизайн и мултимедията.

Тенденции в киберсигурността през 2018 година: По-добра организация на хакерските групи

Финансово-мотивираните хакерски групи са се превърнали във все по-добре организирани през годините: както обикновените хора отиват на р...

Светлин Наков от СофтУни коментира, че друга силна страна на програмата на "СофтУни Светлина" е билингвалното преподаване, което съчетава преподаване както на български, така и английски език.

Програмата е с продължителност 5 години. След нейното приключване, успешно завършилите ученици ще получат диплома, също акредитирана от МОН, която ще гарантира придобитите опит и умения. Те от своя страна ще бъдат напълно достатъчни в професионалната реализация на завършилите ученици.

За частна гимназия "СофтУни Светлина" могат да кандидатстват всички ученици, които през предстоящата 2018/2019 учебна година, ще бъдат 8-ми клас. За повече информация посeтете страницата на учебното заведение.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Очаква се ново поскъпване на "Гражданска...

От началото на декември България е поставена под мониторинг по системата "Зелена карта" на автомобилните застраховки. Причината е непла...

Последно в Актуално