TCL 408: бюджетен смартфон над очакванията

8364
TCL 408: бюджетен смартфон над очакванията
Снимка: tcl.com

Искате да си купите възможно най-евтиния смартфон, който “си има всичко” и работи добре? Няма проблем, има такъв вариант. Не е необходимо да ми вярвате, просто вижте TCL 408 - най-евтиният смартфон от серията бюджетни TCL 40, която китайския гигант демонстрира пред света на CES 2023. Компанията TCL е известна с това, че завладя солидна част от глобалния пазар на телевизори, предлагайки отлично съотношение качество/цена. Компанията има дълъг опит на пазара за смартфони, но участва на него със собствената си марка (TCL) едва от 2019 г.

Между поредните бляскави премиери на големи, блестящи флагмански модели, е просто освежаващо да се гмурнем в сегмента на бюджетните устройства, които предлагат всичко необходимо за всекидневието, без да обещават “Луната и звездите”. Те просто вършат работа, без фойерверки и специални ефекти, на достъпна цена и без да разрушават личната ви финансова стабилност.

В сравнение със своя събрат TCL 40 SE, TCL 408 предлага малко по-малък 6,6-инчов LCD дисплей с HD+ резолюция и 60Hz честота на опресняване. Специално внимание заслужава технологията за подобряване на изображението NXTVISION, която е сериозна конкурентна характеристика на TCL 408. NXTVISION е технология на TCL, която в реално време конвертира видеото към висок динамичен обхват (HDR), което прави цветовете по-живи, контраста по-добър, детайлите по-отчетливи, а сенките по-ясни. Освен това NXTVISION предпазва очите на потребителя, като намалява синята светлина и регулира цветовата температура на екрана в зависимост от околната светлина.

Включването на два стерео високоговорителя осигурява ясен и запълващ пространството звук. Така TCL 408 осигурява мултимедийно изживяване на най-високо ниво, независимо дали става дума за слушане на музика, за гледане на видео или за видео разговори.

Една от отличителните характеристики на TCL 408 е хиперкамерата "2 в 1", която е първият в индустрията дизайн, съчетаващ 50MP основна камера и подобрен макрообектив за заснемане на впечатляващи изображения с висока резолюция. Независимо дали сте любител на фотографията, или просто който обичате да улавяте моментите, TCL 408 ви дава възможност да документирате спомените си с отлично качество.

В хардуерно отношение TCL 408 работи с чипсета MediaTek Helio P22, осемядрен процесор и 4GB RAM, които предлага достатъчно производителност за всекидневните ви задачи. В комбинация с 64GB памет, този смартфон осигурява достатъчно място за вашите приложения, файлове и мултимедия. Батерията с отличен капацитет от 5000 mAh гарантира, че можете да преминете през деня спокойно, без да се притеснявате, че ще ви свърши енергията. За това помага и функцията Smart Manager, която оптимизира използването на батерията, за да удължите заряда ѝ. В резултат два дни работа с един заряд са в реда на нещата.

Телефонът може да се отключва чрез лицево разпознаване или чрез странично разположения сензор за пръстови отпечатъци. разцветките са две и са класически - Midnight Blue и Gravity Grey.

В обобщение, TCL 408 е “премиум” по стойността, която предлага - всички основни функции, добра камера; отлична батерия и удовлетворяващо потребителско изживяване, на изключително ниска цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com