"Телехаус България" ще участва в Peering Days (ВИДЕО)

6387
"Телехаус България" ще участва в Peering Days (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

Българският доставчик на услуги за пренос на данни "Телехаус България" ще участва в Peering Days 2023 - актуалното издание на най-голямата конференция за пиъринг в Централна и Източна Европа, което ще се проведе от 28 до 30 март 2023 г. в “Гранд Хотел Милениум” в София.

Peering Days (“Дни на пиъринга”) е специализирана международна конференция, която събира на едно място мрежови инженери, пиъринг координатори, интернет доставчици, облачни администратори и оператори на центрове за данни от целия регион, като предлага технически семинари, професионални презентации и възможности за установяване на контакти. Лекторите на "Дни на пиъринга" са експерти и представители на различни компании и организации в областта на телекомуникациите и ИТ. Сред презентаторите тази година са известни в бранша специалисти като Нина Баргисен от Kentik, Мартин Бари от Fastly и Бен Кокс от Port 179 Ltd (bgp.tools).

Организатори на събитието са интернет точките за обмен (IXP - internet exchange points) NIX.CZ, VIX.AT и BIX.BG. Конференцията се провежда всяка година в различна столица от Централна и Източна Европа, като София ще бъде домакин за първи път. Традиционно "Дни на пиъринга" привлича около 200 участници. С над 240 регистрирани участника (до приключването на тази статия) от 30 страни, софийското издание се очертава като едно от най-посетените в историята на събитието.

“Дните на пиъринга” дават възможност на професионалистите от бранша да обменят знания и идеи за най-новите постижения в областта на мрежовия инженеринг, включително за важната роля, която играе пиърингът за оптимизиране на интернет трафика. Всъщност пиърингът е важен елемент от глобалната интернет инфраструктура, който улеснява достъпа до онлайн услуги и информация за бизнеса и потребителите.

Пиъринг (или мрежов пиъринг), се нарича свързването на две или повече компютърни мрежи за директен обмен на трафик между тях, без да се преминава през междинни мрежи или доставчици на услуги. Това осигурява по-ефективно маршрутизиране на интернет трафика, което оптимизира неговото движение, и в крайна сметка намалява разходите и подобрява работата на “мрежата на мрежите”, която наричаме интернет.

Участието на "Телехаус България" в "Дни на пиъринга 2023" ще бъде сериозен професионален принос за събитието, като се има предвид богатият опит на компанията в бранша. “Телехаус” АД, е създадена през 2007 г. от водещи специалисти в ИТ и телекомуникационната индустрия. Компанията е със седалище в София и има сериозно присъствие в балканския регион. Нейният технически център се намира в международния център за колокация Telepoint, който е сертифициран по стандарта за управление на качеството ISO:9001 и е единственият със сертификат по ISO:27001 (управление на сигурността) център в България.

"Телехаус България" предоставя пълна гама от услуги за пренос на данни на местни и международни телекомуникационни оператори и корпоративни клиенти. Сред предлаганите от компанията решения са наети линии (SDH/PDH), DWDM Lambda и IP VPN, както и MAN (Metropolitan Area Network) в повече от 30 български града и населени места. “Телехаус” разполага с надеждна "Nx100G" (т.е. с капацитет 100 Gbps) опорна мрежа, като осигурява интернет свързаност и пиъринг на общо над 580 мрежи. Компанията обработва 7Tbps трафик през 95 точки на присъствие (PointOfPresence – PoP) в 15 големи града на 7 държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com