Теленор: “Хората поставят телекомуникационните услуги в първите топ три най-важни стоки и услуги – наред с храните и лекарствата”

2218
Теленор: “Хората поставят телекомуникационните услуги в първите топ три най-важни стоки и услуги – наред с храните и лекарствата”
Снимка: Telenor

За хората най-важните стоки и услуги са храните, лекарствата и телекомуникационните услуги. Това каза изпълнителният директор на Теленор България Джейсън Кинг в интервю, публикувано днес. Той коментира и сериозните икономически и политически сътресения, които пандемията предизвика и отражението ѝ върху дейността на телекомуникационната компания.

“Фактът, че всички останахме внезапно - и то поотделно - вкъщи, ни принуди да намерим допълнителни нива на вътрешна мотивация и стабилност. Да бъдем гъвкави, е заложено в нашата култура. Прекрасен пример беше масовото и безпрецедентно преминаване към работа от вкъщи - в Теленор от години прилагаме режим на дистанционна работа. Така че за нас това не беше огромен практически проблем.”, казва той.

Теленор става част от зелената инициатива #beatEwaste

  Теленор става част от зелената инициатива #beatEwaste София, 25 септември 2020 г. – Теленор подкрепя инициативата #beatE...

По повод настъпилите промени в живота ни вследствие на пандемията, той споделя, че вероятно хората ще се върнат към ежедневието си преди COVID-19, когато се почувстват сигурни и добавя “все още предстои да разберем дали тези няколко месеца коренно са променили възгледа ни за света.”

Кинг коментира голямата значимост на телекомуникациите за населението според резултатите от собствено проучване на оператора по време на кризата. Резултатите показват, че “хората поставят телекомуникационните услуги в първите топ 3 най-важни стоки и услуги – наред с храните и лекарствата и хигиенните продукти, и само малка част са склонни да обмислят намаляване на разходите за телекомуникации, ако ситуацията се влоши.”

Директорът на “Теленор България” разкрива изненадваща статистика, която операторът е отчел по време на социалната изолация в страната. Въпреки очакванията, че ще има висок ръст в използването на данни, всъщност скокът на обажданията е бил по-голям. “Хората искаха да чуят гласовете на близките си, тъй като не можеха да се срещнат, и така обемът на гласовите повиквания нарасна експоненциално на всички пазари - обратното на всички прогнози.”

Джейсън Кинг коментира бъдещите планове за развитие на компанията и изтъкна, че както досега и занапред растежът ще е от ключово значение за телекомуникационния оператор.

Той добави, че компанията ще продължи да работи със съществуващата клиентска база, ще добави нови продукти и услуги, като има намерения да навлезе повече в сферата на съдържанието.

Лаптопите винаги са на мода

Преди години обучението в училище беше придружено единствено от множество хартиени учебници и зелена дъска с бели тебешири. Днес обаче ...

“Като мобилен оператор имаме предимства, които ще развиваме занапред - нашата посока е да променим фокуса от отделния потребител към работа с цели домакинства. Ще разработим това ниво на свързаност независимо дали фиксирано, или безжично, доставяйки съдържание или други услуги, от които хората наистина се нуждаят. Друг двигател на растежа са бизнес клиентите, както и продажби на други брандирани продукти като лаптопи и телевизионни сетове”, коментира още той.

Надеждността на мрежата е и ще остане фокус, заедно с подобряване на клиентското изживяване и предоставяне на достъп до мрежови услуги, допълва Джейсън Кинг.

 

Джейсън Кинг е главен изпълнителен директор на Теленор България, част от PPF Group от 1 септември 2018 г. Кинг е заемал различни мениджърски позиции в Deutsche Telekom, UPC Liberty Global и Veon. Той е изпълнявал консултантски роли в CME и Теленор Дания.

 

Теленор подкрепи Run2Gether 2020 за трета поредна година

За трета поредна година отбор на Теленор подкрепи българското издание на един от най-успешните мини-маратони с кауза в света, който се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com