Влез във форма с Huawei: Предизвикателства и награди в Mесеца на здравето

749
Влез във форма с Huawei: Предизвикателства и награди в Mесеца на здравето
Снимка: Huawei

По нашите географски ширини започващият днес месец април е този, в който пролетта все по-уверено настъпва. Всички ние сме нетърпеливи да прекарваме повече време на открито и да влезем във форма за предстоящото лято. Изграждането на здравословни навици и стимулиране на активността в ежедневието на всеки съвременен човек, е основен фокус на Huawei. За това свидетелства постоянно обогатяващата се гама от носими устройства на компанията, сред които смартчасовници, смарт гривни и безжични аудио продукти. Затова Huawei в България обявява месец април за Месец на здравето. Изхождайки от твърденията на учените, че са необходими 21 дни, за да се превърне едно действие в навик, компанията отправя три 21-дневни предизвикателства към своите настоящи и бъдещи фенове. Те са подкрепени с 15 атрактивни награди от портфолиото от смартчасовници, гривни и аудио продукти на компанията.

Къде и кога
Трите предизвикателства са обявени с постове на официалната ФБ страница на Huawei Mobile. Всеки може да участва в едно, две, или и в трите предизвикателства, като всяко от тях има отделен награден фонд. Предвидени са и поощрителни награди, защото всеки опит за изграждане на здравословни навици е важен, независимо от цифровите изражения на резултата.

Срокът за изпълнение на предизвикателствата е от 1. до 21. април включително, като можете да споделите резултата си винаги, когато го постигнете, или до 24. април включително. Играта няма състезателен характер. Всеки, изпълнил зададения минимум, участва в томбола за съответните награди в категорията, а всеки участник, споделил какъвто и да е резултат – в томбола за поощрителните награди.

Самите предизвикателства покриват най-масовата и достъпна форма на движение – ходенето, както и достъпни тренировки в спортове по ваш избор. Тук е и често подценяваната, но изключително важна за здравето ни рутина – сънят. Използването на Huawei устройства не е задължително условие за участие. Играта е отворена за абсолютно всеки, който иска да се настрои към една по-добра за здравето му пролет.

Предизвикателство 1. – 150 хил. крачки за 21 дни
Ходенето е най-достъпната форма на ежедневно движение, най-близка до природата. То натоварва и заздравява комплексно целия ни опорно-двигателен апарат, регулира работата на сърдечно-съдовата система и подобрява настроението ни. Смартчасовниците и смартгривните, разбира се, помагат за точното отчитане на резултата, в самия мотивационен процес, и дори в по-бързото достигане до целта, защото са винаги на ръката ни. Те обаче не са задължително условие за участие. Всеки смартфон, независимо от бранда, измерва крачки, като за всички предизвикателства Huawei признава скрийншот от всяко приложение и устройство, което е в състояние да покаже изпълненото предизвикателство.

Тази категория дава възможност на двама от участниците, направили минимум 150 хил. крачки до 21. април и споделили доказателство за това в коментар под конкретния ФБ пост от съответното мобилно приложение на телефона си, да спечелят съответно Huawei Watch GT 4 46mm Green или Huawei Watch GT 4 43mm Light Gold.


Предизвикателство 2.: 6 тренировки по минимум 30 минути в рамките на 21 дни
Втората категория е посветена на по-активно спортуващите и на тези, на които им трябва малко допълнителен стимул, за да превърнат изолираните си спортни изяви в трайна рутина. Желаещите да участват трябва да качат снимка като коментар под фейсбук поста, като доказателство, че в периода 01.04-21.04.2024 г. са направили не по-малко от 6 тренировки по минимум 30 минути всяка. Видът спорт няма значение, повечето от смартчасовниците на Huawei например поддържат измерване на над сто вида спортни активности, включително йога, танци, базова гимнастика и много други, така че наистина всеки може да потренира и подобри физическата си форма. Отново, признават се данни от всяко мобилно устройство и приложение, което поддържа нужната функционалност.


Двама от покрилите критерия за участие в тази категория ще спечелят революционните слушалки със C-bridge Design - Huawei FreeClip, които ще стъпят на българския пазар по време на обявеното предизвикателство. Изборът на тези аудио награди съвсем не е случаен. Поради изключителната си ергономичност и стабилност, те практически не падат, каквито и движения да извършвате по време на спорт, като същевременно осигуряват нужната осъзнатост за случващото се около вас, което е от ключово значение при тренировки като джогинг, колоездене и други подобни в градска среда.

Предизвикателство 3. – 150 часа сън до 21 април
Последната категория дава възможност на участниците да спечелят един смартчасовник от много висок клас - Huawei Watch 4 Pro Titanium с eSIM и до 14 дни живот на батерията. Условието е само едно – да натрупат в приложението на телефона си не по-малко от общо 150 часа сън в периода на играта - 1. до 21. април 2024 г., като сънят се измерва със смартгривна или часовник, поддържащи тази функция. Предизвикателството включва само общото количество сън, включително дрямките през деня, но за притежателите на смарт часовници на Huawei ще е интересно да проследят повече детайли за неговото качество – съотношението между трите различни фази на съня например, както и да получат ценни съвети за подобряването му в приложението Huawei Health .

Тук наградата е една, затова пък най-голямата – Huawei Watch 4 Pro – смартчасовник с титаниев корпус, космически теми на циферблата и поддръжка на eSIM. Последното означава, че може да се използва и за обаждания далеч от смартфона – например във фитнес залата, докато бягате, или когато спите. Така можете да сте спокойни, че няма да пропуснете спешно обаждане, но ще се освободите от вредния за здравето навик да заспивате пред екрана на смартфона си.



Награди, награди, и още награди
Както казахме, всеки може да участва, в което иска, и в колкото от трите предизвикателства иска. Наградният фонд за покрилите поне едно от тях дава шансове за спечелване на награда – Huawei Watch GT 4 Green, Huawei Watch GT 4 Light Gold, Huawei Watch 4 Pro с eSIM, и два броя Huawei FreeClip, според категорията. За всички, които са се включили в поне едно от предизвикателствата, независимо дали са успели да постигнат таргета му, са предвидени общо 10 фитнес гривни Huawei Band 8. За да играете за тях, също трябва да направите пост с коментар под съответния пост с предизвикателство.

Използването на приложението Huawei Health, което е налично за всички смартфони, независимо от марката им (за Android изтеглете първо AppGallery и оттам Huawei Health), е препоръчително, но не задължително условие за участие. Тъй като смартчасовниците и смартгривните на Huawei са съвместими и с Android, и с iOS устройства, ако притежавате носимо устройство на бранда, приложението Huawei Health ви дава богати възможности за анализ на резултатите, отвъд зададените цели на априлските предизвикателства.

Подробни условия за играта можете да намерите тук.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии