Българската авторска музика в апогея си

5859
Българската авторска музика в апогея си
Доказателство за развитието на родната музикална сцена са многото млади и непознати досега изпълнители, които дебютираха успешно през последните две години, аргументира се певицата Белослава

"Номинациите ми са награда за пътя, който извървявам, за почитателите, които се надявам да стават все повече, защото българската авторска музика е в апогея си". Това каза в интервю за БГНЕС Белослава на обявяването на номинациите за Годишните музикални награди на БГ Радио.

Българското поп съсловие се събра на едно място, за да покаже, че качествена българска музика продължава да се прави. Доказателство за развитието на родната музикална сцена са многото млади и непознати досега изпълнители, които дебютираха успешно през последните две години и впечатлиха ценителите на родната музика.

Номинираха най-добрите БГ изпълнители

Първият етап от гласуването за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2012 приключи. Тази вечер бяха обявени номинираните в различните...

"Смятам, че изпълнителите които правят авторска музика са богопомазани. Това е дарба, дадена от Господ. Много по-лесно е да дадеш няколко хилядарки и някой да ти напише текст и музика, отколкото да я създадеш сам от душа и сърце", смята певицата Преслава Пейчева. Вокалистката на група "Те" е уверена, че развитие за българската поп музика има. "Тя успя да изплува. Все повече млади хора добиват смелост да правят авторска музика, което е похвално. Надявам се наистина българинът да успее да отпуши сетивата си за музиката, която правим", сподели тя.

Криско, който даде добър старт за 15-годишната Дивна е убеден, че утвърдените изпълнители трябва да помагат на младите, които са още на стартовата линия. Рапърът даде пример със себе си и Елица, която миналата година успя да го направи достатъчно популярен, за да получи тази вечер номинации в няколко категории.

Изпълнителката с кадифен глас Рут Колева сподели мнението си за развитието на музиката ни през последните години. Според нея нещата на родната музикална сцена са много динамични. "Има повече места за изпълнения на живо като клубове и заведения. Хората започват да мислят по-европейски, да правят по-интерактивни и експериментални неща, което е много важно", смята Рут.

За най-инатливото момиче на родната сцена Поли Генова през последните две години има голям прогрес. "Може би хората не го виждат, но ние музикантите го усещаме. Усещаме повишеното внимание и желанието да има нови и нови проекти. Хората наистина са жадни за българска музика", категорична е певицата, която миналата година представи страната ни на Евровизия.

Номинираха най-добрите БГ изпълнители

Първият етап от гласуването за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2012 приключи. Тази вечер бяха обявени номинираните в различните...

Оптимистка както винаги, Поли вярва, че вече сме в едно ново десетилетие, което носи нови възможности и дава поле за изява на млади изпълнители. "Аз и много мои млади колеги имаме път пред себе си. От нас зависи дали ще успеем да издържим на трудностите и въпреки всичко да правим музика", смята тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com