Дивна и Рут Колева триумфираха на наградите на "БГ РАДИО"

23226
Дивна и Рут Колева триумфираха на наградите на  "БГ РАДИО"
Двете с най-много статуетки

Младите лица на българската музикална сцена Дивна и Рут Колева грабнаха най-много статуетки на тазгодишните музикални награди на БГ РАДИО.

Миро подаде ръка на 14-годишната Дивна, с което й осигури награда в номинациите за "Най-добър дебют" и "Най-добра песен". Малолетната изпълнителка не успя да скрие вълнението си, взимайки статуетките, като благодари най-вече на родителите си и на Миро, който сбъднал мечтата й.

Белослава подкрепи в дует Рут. Двете спечелиха наградата за "Най-добър дует", а Рут Колева беше отличена и за "БГ изпълнителка".

Водещи на събитието бяха Орлин Горанов и Любо Киров, а зрителите успяха да се насладят и на изпълненията на Елица Тодорова, Графа, Бобо, Васил Найденов, Мария Илиева, Дивна, Миро, Орлин Горанов, Мариана Попова, Тони Димитрова, Кристина Димитрова, Рут, Белослава, БТР, Лора Караджова и Симфоникс.

На сцената излезе и примата на българската естрада Лили Иванова, която изпя новата си песен "Не съм за теб".

За статуетката на БГ Радио в категорията "БГ Група" си съперничеха музикантите от "Акага", "Мастило", "Мери Бойс Бенд, "Д2" и PIF. Най-много слушатели бяха гласували за "Мери Бойс Бенд", които грабнаха статуетката в категорията.

Най-ценна за повечето български музиканти беше номинацията за "БГ албум", която занесе вкъщи Графа с "Невидим".

Графа, Любо и Орлин не успяха да станат "Най-доброто трио", но видеоклипът им към песента "Заедно", беше отличен. Режисьор на лентата е Васил Стефанов.

Баладата "Чуй ме" на Мариана Попова е докоснала сърцата на най-много българи с "Най-добър текст", за който самата изпълнителка призна от сцената, че е изляла в него цялата си душа и то само за 10 минути.

За най-добър изпълнител публиката избра Любо Киров. По време на церемонията бяха дадени още две награди. Всяка година организаторите от БГ РАДИО определят специалната награда "БГ Посланик", която този път получи спортистът Йордан Йовчев. За "БГ Вдъхновители" бяха избрани Дони и Момчил. Концертът в препълнената зала 1 на НДК беше закрит с песента и изпълнителката, които ще предстят страната ни на Евровизия – Софи Маринова, и нейната "Любов без граници".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com