Почина музата на "Ролинг Стоунс"

27723
Почина музата на "Ролинг Стоунс"
Снимка: Getty

Почина актрисата и модел Анита Паленберг, която е по-известна на света с любовния триъгълник, който завързва с членовете на групата "Роулинг Стоунс". Новината беше потвърдена Кийт Ричардс и сина му Марлон. Както уточниха те, причина за смъртта на 73-годишната Паленберг са били усложнения, причинени от хепатит С.

Родена в Рим в семейство на германци, Паленберг изкарва изключително луди младини след преместването си в Ню Йорк. Там тя успява да се вмести в артистичните и меко казано авангардни среди на Анди Уорхол, Робърт Раушенберг и писателя Лерой Джоунс, след което отпрашва към Париж и започва кариерата си на модел. През 60-те и 70-те години на миналия век Паленберг взима участие и в някои филми като най-известна остава ролята й в научнофантастичната продукция "Барбарела".

Джони Деп: Искам Ролинг Стоунс да пеят на сватбата ми

Актьорът Джони Деп иска Роулинг Стоунс да свирят на сватбата му с Амбър Хърд, пише femalefirst.co.uk. Наскоро стана ясно, че влюбените...

Като модел през 1965 година тя предлага на членовете на "Роулинг стоунс" малко трева по време на концерта им в Мюнхен и оттогава живота й се променя изцяло. Малко след запознанството си с рок динозаврите тя започва връзка с китариста на "Стоунс" Браян Джоунс, който е основател на бандата. Това обаче не се оказва най-доброто ѝ решение, тъй като скоро той започва да я малтретира физически.

"Той се превърна в шизофреник. Стана изведнъж агресивен и насилствен", разказва по-късно Паленберг за вече несъществуващото списание "Чийп дейт". След смъртта му през 1969 година, когато той се удавя в басейн, Анита намира утеха в прегръдките и леглото на Кийт Ричардс, който и без това отдавна ѝ е бил хвърлил око. Двамата заедно имат три деца, едно от които загива още съвсем малко. Те се разделят след 14-годишна връзка, като се предполага, че в този период Анита е имала и краткотрайна афера с Мик Джагър.

След края на връзката си с Кийт Ричардс тя успява да прекрати зависимостта си към наркотиците и алкохола. Междувременно захваща множество проекти между Лондон и Ямайка, включително и внос на текстил от Индия. До края на живота си тя не се омъжва.

През 2008 година тя коментира пред The Guardian, че се е отказала да опише дивия си живот в автобиографична книга, тъй като всичките издатели са се интересували единствено от "мръсните пикантерии".

Кийт Ричардс чукна 70!

Кийт Ричардс (Keith Richards), легендарният китарист и съосновател на Ролинг Стоунс (The Rolling Stones), празнува своя 70-годишен юбил...

"Най-забележителната жена. Завинаги в сърцето ми", написа днес Ричардс в Twitter по повод смъртта й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Емануела с нова промяна на сцената на Dancing Stars (СНИМКИ)

Нови разкрития в "Ергенът": Валерия шокира Алек с историята си (СНИМКИ)

Изключиха поредния участник от Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Доналд Съдърланд издава мемоари

"За мен това е шок": Едно момиче си тръгна от "Ергенът" неочаквано (СНИМКА)

Дървената плоскост, спасила живота на Роуз от "Титаник", бе продадена за немислима сума

Крие ли голяма тайна Васка от "Ергенът"?

Леонардо ди Каприо се е сгодил? (СНИМКА)

Само истината: Цеци Красимирова разкри всичко за развода, за да се спре с измишльотините

Кой ще е големият победител в Звездния отбор на Hell's Kitchen?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com