12 тона хашиш за празника на МВР

16649
12 тона хашиш за празника на МВР

Близо 12 тона хашиш на стойност към 360 млн. евро са открити в склад близо до софийското село Мировяне. Това обяви шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров. Това е концентриран хашиш, който, ако се разпространи както трябва, цената му ще е много по-висока, поясни Флоров.

Групата, която седи зад хашиша край Мировяне, била същата, която седи зад хашиша, заловен на 2 юли във Видин, посочи Флоров.

Борисов към Цветанов: Колега, критиките не са важни, днес е празник

Премиерът Бойко Борисов продължи гневната атака, която започна вицепремиерът Цветан Цветанов срещу медиите, отправили критики към раб...

„Находката” на МВР идва и се произвежда в Мароко и е предназначен за страни от ЕС, за Белгия и Холандия.

Днес е един хубав ден. Освен че е празник на МВР колегите от отдел „Наркотици”, на които аз лично искам да благодаря за чудесната работа, в рамите на няколко дни успяхме да заловим останалото количество наркотични вещества, за което имахме информация, посочи Флоров.

Той обаче отказа да коментира кой го разпространява.

"Виждате, че нашите граници са надеждни и спираме наркотика на наша територия, защото над 16 тона хашиш – 12 тона в склада в Мировяне и 4,2 във Видин, щеше да влезе в страните, които ни критикуват", коментира началникът на ГДБОП.

Допълнителна информация е изпратена до директора на Европол, посочи от своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него с това заловено количество България си изпълнявала ангажиментите като пълноправен член на ЕС.

133 години от създаването на МВР

Днес служителите на МВР отбелязват своя празник. Тази година се навършват 133 години от създаването на МВР, съобщиха от ведомството.Тър...

Премиерът Бойко Борисов пък посочи, че палетите, в които е сложен хашиша, били в гипсокартон, който се произвежда във Видин и се изнася през видинската митница. Според него обаче по-интересен бил начинът, по който се транспортирала дрогата. По думите на Борисов до нашите териториални води идвал кораб и хвърлял пратките от пакетите в Черно море. Пакетите плували във водата, след което идвал рибар и ги взимал. Пакетите не потъвали и били направени с дръжка, за да може рибарят да го придърпа с въдицата си. Те не се преопаковат, а фолиото, с което са опаковани, пази наркотикът сух.

"Дано не намерим и пострадали рибари следващите дни", заяви Борисов. 

По думите на Борисов лицата, замесени в трафика на наркотика, в момента се издирвали. 

Хашишът е опакован със специално фолио и този пакет не потъва. „Пакетите са направени с дръжка, за да може рибарят с кука да го придърпа и да го сложи в лодката – така малко, по-малко пристига в Европейския съюз, на някои от нашите пристанище, и отива за Белгия и Холандия”, каза премиерът.

Той посочи, че наркотикът не се преопакова. Фолиото е достатъчно надеждно и пази наркотикът сух, след това отива в тайници, затапва се с истински гипсокартон, незнаейки че имаме рентген на границите, и оттук нататък разплитаме обратно нишката. Сега съм убеден, че много бързо ще стигнем и по-нататък извън България, където е натоварен корабът. Той посочи, че хората се знаят кои са, и се търсят.

7 са задържаните при операция "Цигараджии"

Операция под наблюдението на Специализирана прокуратура е проведена днес от служители на ГДБОП на територията на София и Варна. Целта...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com