17,5 градуса бяха отчетени в Ахтопол

16798
17,5 градуса бяха отчетени в Ахтопол
Снимка: БГНЕС

Температурен рекорд е отчетен към 14.00 часа днес в Ахтопол, съобщи дежурният в Националния институт по метеорология и хидрологи за БГНЕС.

Предишният рекорд в морския град за днешния 18-ти януари е бил регистриран през 2004 година, когато градусите са се покачили до 15 над нулата.

На доста места в страната днес живакът в термометрите показа пролетни градуси. В Бургас "Целзий-те" показаха 15,6, а в Шабла – 15,2 градуса. На много места по южното ни Черноморие времето е по-скоро пролетно, отколкото зимно. Балканският град Враца също може да се похвали с приятно топли температури, до обяд там бяха измерени цели 15 градуса над нулата.

Над останалата част от страната температурите са в очаквания диапазон от 8 до 13 градуса, като на местата с мъгла са по-ниски.

Времето и в неделя ще се държи необичайно топло за средата на януари. В низините обаче на много места отново ще е мъгливо. Минималните температури сутринта ще са между 1 и 6 градуса, по Черноморието и по-високи.

Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и да се вплътнява, а вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд. Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в източните райони до умерен от юг.

Максималните температури ще останат високи за януари, в повечето места между 10 и 15 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони.

Зимна събота с пролетно време

Почти тихо. Минимални температури от -1° до 4°. В София около 0°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеоролог...

 

 

 

 

До края на седмицата остава топло за януари

Днес от северозапад облачността ще се разкъса и намалее, но в югоизточната половина на страната ще е значителна и там на места все още...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com