X
 
 

4-годишно момиче се нуждае от средства, за да бъде излекувано

1816 0
photo of 4-годишно момиче се нуждае от средства, за да бъде излекувано
Снимка: Facebook
4-годишната Божидара Дюлгерова от Пловдив се нуждае от средства, за да живее. Момиченцето е диагностицирано с тумор на гръбначния стълб и му предстои продължително лечение. "Всичко се случи много бързо – от игра в детския център в четвъртък, до парализиране в неделя", обясняват родителите на детето. След двуседмично обикаляне по лекари, за да бъде установена причината за болките в кръста на момиченцето, накрая майката и таткото са чули най-тежката диагноза.

Дъщеря им Божидара е била диагностицирана в края на месец юли тази година с "невробластом 4-ти стадий". След множество изследвания, проведен ядрено-магнитен резонанс и ПЕТ скенер се оказало, че по гръбначния стълб на детето има огромен тумор, който е започнал да притиска прешлените. Освен него, са се разпространили и множество метастази в белия дроб, както и в костния мозък. След назначаване на спешна химиотерапия, Божидара е започнала отново да се движи, още на втория ден, а "след четири дни вече ходеше", обясни пред екипа ни бащата Веселин. За пълното излекуване на момиченцето се налага провеждането на операция за отстраняване на метастазите в бял дроб. Тя ще се състои в клиника в Германия.

Зов за помощ - помогнете на малкия Ники

Зов за помощ отправят близките на малкия Никола, който се нуждае от спешна помощ в борбата с коварно заболяване. На 15-ти септември та...

Към момента са извършени няколко курса на химиотерапия. След шестата е направен ядрено-магнитен резонанс, с което се е установило, че туморът се е стопил. Но метастазите са останали, въпреки че са намалели. Предстои още един курс на химиотерапия и контрола с ПЕТ скенер, който да покаже как се движат нещата. Операцията в Германия не се поема от българската здравноосигурителна каса. "Съществува минимален шанс тя да не се състои, но не можем да разчитаме на това", каза Веселин.

Той съобщи, че все още семейството не разполага с конкретна оферта от германската клиника, но са ги предупредили, че ще са необходими около 20 000 евро първоначално, включвайки транспорт, престой и самата операция, като не е ясно дали тази сума няма да нарасне. Родителите са изключително силни и борбени, не се отказват в трудната битка и вярват, че ще се справят с помощта на добродетели и дарители. Те очакват да получат оферта от клиниката през следващата седмица, операцията вероятно ще се състои през ноември. В помощ на семейството е организиран Благотворителен базар за Божидара, който се провежда онлайн във Фейсбук.

Дарителска сметка:

BG53UBBS80021087251740
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Веселин Димитров Дюлгеров
paypal.me/veselindulgerov

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Димитровградчанка се нуждае от спешна операция

Мария Панева на 51 години от Димитровград, нуждаеща се от спешна операция за отстраняване на тумор на белия дроб. През 2015г. се устан...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители