Ахтопол ще има обновен и модернизиран кей

24851
Ахтопол ще има обновен и модернизиран кей
Снимка: Община Царево

Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев подписа тристранен договор между общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и председателя на Местната инициативна рибарска група „Приморско – Созопол – Царево“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за цялостната модернизация на кея в гр.Ахтопол.

Целта на проекта „Реконструкция и модернизация на пристанище гр. Ахтопол”е да бъде цялостно възобновен и модернизиран съществуващият кей.

20,8°С бяха измерени в Ахтопол

Един температурен рекорд е отчетен до 14 ч. днес и той е в Ахтопол, съобщи БГНЕС.Измерената температура в града до 14 ч. е 20,8 градуса...

Заложено е да бъде обособено атрактивно и обезопасено кейово пространство, където ще могат да се съчетават възможностите както за акостиране на кораби и лодки, така и за отдих и забавление на жителите и гостите на града.

Подходът към кея е предвиден съобразно изискванията за достъпна среда и ще позволява безпрепятствено придвижване на хора с увреждания, възрастни граждани и родители с колички за малки деца.

Проектните строителни дейности предвиждат укрепването на кея, чрез усилване на металната конструкция, посредством монтаж на допълнителни стоманени профили; монтаж на контурни, предварително изработени стоманобетонни елементи; изпълнение на нова настилка от релефен бетон.

За улеснение на акостирането на лодките и за по-лесното разтоварване на риболовния улов се предвижда изграждане на две пътеки по цялата дължина на кея. Тези пътеки ще бъдат изработени от стоманени профили и стоманени метални решетки, незадържащи вода и представляващи удачно и просто решение срещу хлъзгане в мокро време.

Проливен дъжд отнесе част от пътя Варвара – Ахтопол

Проливни дъждове доведоха да пропадане на пътното платно в отсечката Царево - Ахтопол - след с. Варвара, на 20 метра преди моста. Това...

Пътеките ще се монтират на ниво 70-80 см над морското ниво, за да улеснят манипулирането с товарите, както и за подпомагане на слизането и качването от и на лодките. Към металните носещи профили на пътеките и по цялата им дължина, ще бъдат заварени метални халки, за които ще се връзват лодките при акостиране.

Ще се предвиди и монтаж на буферни, ударопоглъщащи елементи за предпазване на лодките и яхтите. По цялата дължина и от двете страни на кея, ще бъдат изпълнени ВиК и ЕЛ инсталации, които ще позволят бъдещо посрещане и обслужване на яхти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com