Акция "Водачи и пешеходци за толерантност на пътя" ще се проведе през идната седмица в Смолян

16525
Акция "Водачи и пешеходци за толерантност на пътя" ще се проведе през идната седмица в Смолян
Снимка: Thinkstock

През следващата седмица в Смолянска област ще се проведе кампанията „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“, от понеделник - 10 ноември, до неделя – 16 ноември са дни, обявени за Седмица за пешеходна безопасност. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян говорителят на ОД на МВР – Смолян Цветелина Черкезова.

Ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от водачите предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани ефективни санкции. Черкезова каза също, че ще бъде осъществяван превантивен контрол над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи отправят предупреждения по законоустановените начини и чрез указване на правилното поведение.

Започна националната акция на полицията “ЗИМА” в Смолян

Според данни на сектор “Пътна полиция” – Смолян пътнотранспортния травматизъм на територията на област Смолян през пъ...

Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, които се движат неправилно особено извън населените места. На място ще бъдат давани указания за правилно движение.

На 16-ти ноември служители на сектор “Пътна полиция” - Смолян ще се включат в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com