Ако някой иска беззъба прокуратура, да я търси другаде, заяви Цацаров

25195
Ако някой иска беззъба прокуратура, да я търси другаде, заяви Цацаров
Снимка: БГНЕС

Ако някой иска беззъба прокуратура трябва да я търси другаде. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС.

Според него прокуратурата се е превърнала в универсално миещо средство за всеки – всеки сигнализира прокуратурата за всичко.

Цветан Цветанов: Не съм враг на Цацаров

"В личен план, ако говоря, когато създавахме партията, това беше за мен периодът на много лишения. Пътувахме, създавахме структури",...

Главният прокурор каза, че трудно би определил работата на съдебната власт през 2013 година. "Бих го определил като неналичие на опити за позитивни решения", каза той и отчете, че трудно би оценил собствената си работа, но е категоричен, че прокуратурата е работила на пълни обороти.

Според Цацаров прокуратурата прави анализ на лошите практики по делата, свързани с провеждането на избори. Цацаров призна, че бежанската вълна е заварила страната неподготвена и има имигранти, които прекосяват границата с лоши намерения.

"Това, което е правила и прави прокуратурата е цялостен работен анализ на т.нар лоши практики. Практики, които са се проявили в делата, както в публично известното дело "Костинброд", така и в абсолютно всички дела, които са свързани с нарушение на изборното законодателство. Т.е. престъпления против политическите права на гражданите, а те са немалко, и са образувани по повод последните парламентарни избори. И обобщението на тези лоши практики ще бъде използвано от нас-самите, с оглед нашата работа при предстоящите избори за европарламент", обясни Цацаров.

Той коментира и избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС: "Самият начин на бързата процедура бе достатъчно смущаващ - той смути българските граждани, може би част от народните представители, смути и голяма част от западните партньори".

МВР е проверявало независимия Георги Марков цели две години

В продължение на две години МВР е проверявало сигнала за независимия вече депутат Георги Марков, подаден от "буден гражданин", през 2...

Според главния прокурор за следващата година най-важното е укрепването на капацитета на разследването. През 2014 година ние трябва да събудим следствието, допълни той. Липсата на ясна концепция за следствието и какво да се прави с него го превърна в осиновеното дете на българската съдебна власт, каза още Цацаров.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com