X
 
 

Ако отсъствате дълго от дома си, е добре да знаете 

5911 0
Ако отсъствате дълго от дома си, е добре да знаете 
Снимка: БГНЕС
По време на коледните и новогодишните празници много хора планират по-дълго отсъствие от дома си и, за да не се изненадат от сметката за електрическа енергия, е добре да знаят няколко кратки и практични стъпки, защото има различни фактори, които влияят на потреблението на ток, дори когато не са в къщи.

Преди да тръгнат да пътуват е добре да се изключат всички електроуреди, които не е необходимо да работят в тяхно отсъствие. Дори хладилникът или фризерът, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

Уреди като телевизор, аудио уредба и монитор да изключат от щепсел, защото и в режим на stand-by ще продължат да консумират електроенергия. 

Важно е външни хора да нямат достъп до електрически контакти, които са част от елинсталацията на имота им и да запишат показанията на електромера си преди да заминат и да ги сравнят с данните при завръщането си. 

10 правила за безопасност през отоплителния сезон

Слузители на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Кюстендил провеждат редица срещи с жителите на област...

Доставчиците на електроенергия предупреждават, че традиционно декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия, а тенденцията е още по-изразена по време на празничните и почивните дни. 

Електроразпределителната компания за Югоизточна България предупреждава, че при липса на достъп до електромерите, клиентите могат да заявят посещение на отчетник в удобно за тях време.

Фактури ще могат да се плащат в касовите салони на „Български пощи“ в работните дни до края на годината, както и в дежурните каси на Изипей.

За отстраняване на евентуални аварии по време на празниците от Eлектроразпределение Юг са осигурени общо 75 дежурни екипа, които ще са в готовност да реагират при необходимост. Дружеството има възможност да включи и допълнителен брой сътрудници и техника при извънредни ситуации и да активира специален кризисен щаб. По места са доставени техника, инструменти и материали за осигуряване на авариен резерв. За труднодостъпните райони е осигурена специализирана механизация - високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АTV и UTV. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители