Ананасът - кралят на плодовете и неговите 5 супер предимства

3110
Ананасът - кралят на плодовете и неговите 5 супер предимства
Снимка: Lidl

Ананасът - този вкусен тропически плод винаги привлича вниманието както на малки, така и на големи със своята прекрасна свежо зелена корона. Външният му вид определено е първото нещо, което забелязваме у него, а вкусът му е последното, за което никога не спираме да говорим. Със своята шишарковидна форма отвън, и невероятна сладост отвътре, ананасът е един от най-чудните плодове, които можем да използваме както за директна консумация, така и за разкрасяване на нашия любим вечерен коктейл, например. Но кои са онези толкова специфични предимства, които го отличават от всички други плодове? Нека да разгледаме в следващите редове.  

Изобилие от витамини и минерали 

Алпийска кулинарна седмица започва в Lidl

От днес стартира новата тематична седмица на Lidl, които единствени предлагат подбрани продукти от цял свят на своите клиенти. До 20 фе...

Витамин C, В6, тиамин, фолати, магнезий, мед, ниацин, пантетонова киселина, магнезий, калий, манган… витамините и минералите, които присъстват в структурата на ананаса нямат край.  Не случайно той е определян и като “кралят” на плодове, не само заради външния си вид, но и заради богатството си на съставки, които могат да окажат благоприятен ефект върху нашия организъм.  

Фреш за всички 

Със своята невероятна сочност и незабравим вкус, ананасът е един най-често срещаните плодове, които се използват за направата на свеж питателен фреш. Единственото нещо, което трябва да направим, за да си извлечен вкусния сок от този плод е да премахнем неговото стъбло и съпътстващите го листа, както и твърдата шишарковидна външа обвивка. След като отстраним тези ненужни елементи, остава да нарежем на подходящи парченца тропическия плод. Със своя нисък гликемичен товар, фрешът от ананас се оказва една най-подходящите напитки за всички спортуващи хора, които искат да поддържат или намалят своето телесно тегло.   

Достъпен на страхотна цена през месец февруари  

Защо перфектният Свети Валентин не се нуждае от скъпи и луксозни подаръци?

Вероятно в този материал няма да остане не изписана дума на този свят, ако се опитаме да дадем ясно обяснение на интригуващия въпрос - ...

Ананасът - кралят на плодовете, може да бъде открит на супер цена, ако сме ползватели на мобилното приложение Lidl Plus. С неговия тематичен Купон+ трупаме суми с всяка покупка на свежи плодове и зеленчуци в Lidl през целия месец февруари. Така, при достигане на определена сума в четири определени нива, получаваме атрактивна награда – купон в приложението за 50% отстъпка при следваща покупка на избрани плодове или зеленчуци или на продукт на преференциална цена от 1 стотинка. Именно при достигането на последното четвърто ниво в приложението Lidl Plus и натрупването на сума за покупки от 50 лв, можем да закупим 1 бр. ананас на преференциалната цена от 1 ст. в магазините на Lidl.

Супер подходящ и при салата 

Не са много видовете тропически плодове, които смело можем да кажем, че си отиват подходящо и в приготвянето на свежа зелена салата. Но ананасът определено ни изненадва и тук, като той се оказва изключително съвместим с повечето традиционни видове салати. Наситеният му вкус и аромат, както и специфичната му текстура приятно контрастират с останалите съставки на леката и освежаваща храна.   

За финал определено можем да затвърдим, че ако ни е омръзнало да похапваме едно и също класическо меню, спокойно можем да разнообразим рецептите си с няколко вкусни и сочни парченца ананас. Богат на витамини и минерали, “кралят” на плодовете определено може силно да ни впечатли както в под формата на фреш, така и върху пица. А, и да не забравяме, че до края на месец февруари можем да го имаме и за 1 ст. с приложението Lidl Plus, така че защо да не му се насладим приятно?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com