X
 
 

Ансамбъл „Пирин“ е победителят в „Световен Фолклорен фестивал Майорка“

5697 1
Ансамбъл „Пирин“ е победителят в „Световен Фолклорен фестивал Майорка“
Снимка: Ансамбъл "Пирин"
Ансамбъл „Пирин“ e големият победител в първото издание на „Световен Фолклорен фестивал Майорка“. Творците от Пиринския край заплениха журито, като представиха Благоевград изключително достойно и спечелиха първото място. Те бяха подготвили специален репертоар, който разкрива богатството на българския фолклор. В едноседмичното събитие, организирано от световната федерация FIDAF, участваха 15 ансамбли от всички континенти. В танцовата надпревара се включиха представители от Бразилия, Русия, Турция Румъния, Гърция, Полша, Португалия, Словакия, Литва, Индия, Колумбия.

Десетки се включиха в кампанията за почистване на Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ под аплодис...

Наградата, която Ансамбъл „Пирин“ получи, е поредното признание за таланта и професионализма на родните творци. Поканата за участие във фестивала, който се провежда на Балеарските острови, Испания, бе провокирана от високото художествено и изпълнителско ниво, на което се изявява благоевградският Ансамбъл.

Емблемата на пиринския край е един от най-известните български фолклорни ансамбли и посланици на българското народно изкуство по света. Създаден е през 1954 г. Носител е на множество награди, сред които „Кристална лира”, „Златен карагьоз”, „Златен мост”, голямата наградата на Международния фолклорен фестивал „Нестинарка” в Бургас 2012 г. и други. В цялата си история Ансамбъл „Пирин“ взима участие в множество турнета не само в България, не само в Европа, а и по целия свят.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Македонецъ 1 Македонецъ преди 10 месеца Профил на трол?
    БРАВОООООООООООООО. И ЧЕСТИТО. АНСАБЪЛ ПИРИН Е ЕДНО ОТ МАЛКОТО ОСТАНАЛИ СТОЙНОСТНИ И ДОБРИ НЕЩА КОИТО БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ. НЕКА ТАЗИ ПОБЕДА БЪДЕ ТРЪН В НЕЩАСТНИЦИТЕ ОТ /Х/ омо бандите ръководени от завършени *трепки като стойко стойков. и членове етнически цигани от Мусомище и разни други дъртофелници объркани същества. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ПРЕБЪДЕ.
Свети мъченици Памфил и Порфирий
Свети мъченици Памфил и Порфирий

Памфил бил от Берит-Бейрут, презвитер в Кесария ПалестинскаРечник, известен с благотворителните си дела. Работил книжовно за запазване невредим...