АПИ: Купувайте винетки само от официалните разпространители

8979
АПИ: Купувайте винетки само от официалните разпространители
Снимка: БГНЕС

Агенция „Пътна инфраструктура“ е предала на Главна дирекция „Национална полиция“, ГД „Гранична полиция“ и на Агенция „Митници“ списък с идентификационните номера на винетките, които са били откраднати от сградата на Областно пътно управление – Хасково.

Стикерите са предимно от категориите К 1 и К 2 – за тежкотоварни превозни средства и автобуси. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство и работата по него продължава, обясняват от пътната агенция.

Винетките за 2015 г. ще имат 2 вградени холограми

За шеста поредна година не променяме стойността на винетките. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна П...

АПИ препоръчва на шофьорите да закупуват винетни стикери единствено от официалната дистрибуторска мрежа – 3300 разпространителски пункта. Това са бензиностанциите, „Български пощи“, големите търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и др.

Всяка покупка на винетен стикер от нерегламентиран търговец и на цена различна от определената е предпоставка, че водачът на МПС закупува неистинска или открадната винетка и подлежи на наказателна отговорност.

Пълна информация за цените на различните видове винетки през 2015 г. и образците на стикерите можете да намерите на този адрес. Същевременно пълния списък на дистрибуторската мрежа е публикуван тук.

 

Винетки ще има поне до 2018 г.

Не се предвиждат промени за ползването на пътищата до 2017-2018 г. - дотогава оставаме с винетки. Това заяви регионалният министър Лиля...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com