Атанас Атанасов: Спецслужбите са били наясно за случващото се с КТБ

26487
Атанас Атанасов: Спецслужбите са били наясно за случващото се с КТБ
Снимка: БГНЕС

Разпада на политическото статукво спря плана за ограбване на КТБ, Гаранционния фонд и дори бюджета на страната. Това каза в студиото на Нова телевизия Атанас Атанасов. Според него идеята е била всички проблеми на българската икономика да се вменят като вина и да се хвърлят върху трезора и в суматохата да се приберат парите. „Историята около КТБ не е приключила, но желанието да се ликвидира тя е разклатено, действията на правителството да преговаря със собствениците говори за това”, допълни Атанасов.

Той каза, че хората от спецслужбите са били наясно с процесите около трезора, но не са спазвали правилата и не са направили тази информация обществено достояние. Атанасов нарече "незначителен факт" наличието на сметка на Реформаторския блок в КТБ.

Първанов спокоен за парите си – не са в КТБ

Моите пари не са в КТБ и те не са чак толкова много. Доста под гарантирания минимум са, така че аз съм спокоен. Това заяви лидерът на А...

Бившият шеф на НСС смята, че политическите партии в следващия парламент трябва да оставят ДПС в опозиция, за да могат да се направят много смели реформи, от които държавата се нуждае.

Той не отхвърли идеята Реформаторския блок да управлява с ГЕРБ, но за това е необходимо обществено одобрение. „Ако се направи съюз между хората на Борисов и ДПС, това ще направи невъзможно разследване на действията на кабинета Орешарски и ще замете следите”, каза още Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com