X
 
 

Автобус се преобърна в Искърското дефиле, има много жертви

23427 2
Автобус се преобърна в Искърското дефиле, има много жертви
Снимка: Actualno.com
Тежък инцидент на пътя - автобус се е обърнал между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, в посока от София.

По последни данни, потвърдени от говорителя на на Центъра за Спешна медицинска помощ - София Катя Сунгарска, има 15 жертви и 27 ранени.

По неизяснени засега причини и по първоначална информация, автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под нивото на пътя. В него е имало пътници и вероятно сред тях има ранени, съобщават от МВР.

Към мястото на инцидента са насочени линейки и екипи на пожарната. Участъкът на инцидента временно е затворен за движение. Трафикът се спира от патрули на „Пътна полиция“ откъм Нови Искър и Ребърково.

По първоначална информация превозното средство е помело четири автомобила по пътя си и е паднало на площадка под нивото на пътното платно, предаде Нова телевизия.

Ясно е също, че автобусът е бил обхванат от пламъци.

На мястото има около 15 екипа на Спешна помощ от София, 3 - от Враца и още 3 - от Монтана. Ранените се транспортират към столичните болници ВМА, "Пирогов" и болница "Св. Анна".

Автобус се запали на пътя Бургас - Варна, няма пострадали

Автобус пламна на пътя между Бургас и Варна, в района на Кошарица. При инцидента няма пострадали, съобщават от пресцентъра на МВР. Сиг...

Екип на Спешна помощ транспортира към София 40-годишна жена в изключително тежко състояние. Екип транспортира и 73-годишна жена с тежка политравма. И двете линейки пътуват към УМБАЛСМ „Пирогов“. Друг екип транспортира до столицата и още трима пострадали.

Препращат се пациенти към ВМА и "Св. Анна". Във ВМА има допълнително разкрита реанимация, дневната смяна е задържана, за да помогне на нощната, която вече е застъпила.

Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола”.

По данни на "24 часа" автобусът е на фирма "Мобилус 5". Тя има общо шест автобуса, катастрофиралият е регистриран през 2001 г. Фирмата има лиценз до 2027 г., миналата година в нея е правена проверка и не са установени нарушения.

*Информацията е обновена.

Actualno.com

Етикети: