Автобусни превозвачи излязоха на протест в Бургас

6752
Автобусни превозвачи излязоха на протест в Бургас

С надписи "Не на монопола!“, поставени на предните стъкла, автотранспортни фирми се обявиха срещу поредното повишаване на таксите за достъп до летищата в Бургас и Варна, съобщава БНР. Фирмите отказват да платят по 400 лева - годишен пропуск за престой на автобус в района на аерогарите.

Въпреки образувалата се дълга колона от автобуси и микробуси, движението по булевардите в Бургас, откъдето премина шествието, не беше затруднено. Всички автобуси на фирмите превозвачи в града се движат с протестни надписи "Не на монопола", "Без входни такси на летищата в Бургас и Варна". Само за две години таксата за достъп на аерогарите нарасна пет пъти - от 80 на 400 лева на автобус, казаха протестиращите:

Автобуси с протестиращи от Бургас, Малко Търново и Перник пристигнаха пред Националния стадион

Четири автобуса, три от Бургас, един от Малко Търново пристигнаха на паркинга пред Националния стадион, предаде бТВ. С автобусите прист...

"Протестираме, защото няма диалог, защото едностранно се вдигат таксите и са твърде високи. Повярвайте, че и нас ни боли, ако трябва да прибегнем към някои нестандартни мерки, да ги караме да ходят хората няколкостотин метра с багаж, но в момента сме притиснати."

Сигнал до 11 държавни институции от Бургаската регионална туристическа камара настояват да отпаднат входните такси за достъп и паркинг до летищата в Бургас и Варна. В мотивите е посочено, че туристите заплащат всички разходи по обслужването чрез летищната такса, включена в цената на билета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com