Бензиностанции не приемат ваучери за гориво от страх, че са фалшиви

17786
Бензиностанции не приемат ваучери за гориво от страх, че са фалшиви
Снимка: Getty Images / Guliver

Големите бензиностанции се страхуват да не им пробутат фалшиви ваучери за евтино гориво, отпуснати като държавна помощ на фермерите, затова отказват да ги приемат. Това станало ясно по време на среща между държавните институции, които прилагат схемата, бензиностанциите и фермерите.

Това е все едно магазините да не продават хляб, защото се притесняват някой да не купува с фалшиви пари, коментира Ангел Вукодинов от Националната асоциация на зърнопроизводителите, предаде Стандарт нюз.

Мъж е застрелял жена си на бензиностанция в София

Мъж уби жена си в София и направи опит за самоубийство. Полицията е открила извършителя на бензиностанция в столичния квартал "Горубл...

Според него към момента само някои малки бензиностанции са започнали да приемат ваучери или се готвят да се включат в схемата. Ситуацията не е нормална и схемата не работи, както трябва, категорични са стопаните. Те посочват, че за отпечатването на ваучерите държавата е похарчила 600 000 лв. В цяла Европа помощта за гориво се дава по друг начин - с маркирано гориво, а фермерът може да зарежда толкова, колкото са нуждите му, и с това не се злоупотребява, коментира Вукодинов.

У нас схемата е свързана с много административни спънки - купища документи, които се попълват преди началото, при зареждането и при годишните отчети, посочи той. Според него сегашните проблеми трябва да подскажат, че през следващия период на подпомагане е нужно да се разработи наистина ефективна схема за подпомагане на фермерите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com