Без ток са населени места в Русе и Враца

2378
Без ток са населени места в Русе и Враца
Снимка: БГНЕС

Пътят Русе – Бяла е затворен за преминаването на всякакви моторно превозни средства, поради струпване на тежкотоварни автомобили в участъка на "Мойсеев баир", съобщиха от Областната администрация в Русе, цитирани от БГНЕС.

Затруднения има и по път I-2 Русе – Варна, където в района на ДЗС и при разклона за Червена вода има закъсали автомобили. Към момента се прави всичко възможно за тяхното изтегляне и решаване на възникналите проблеми. Пътят между Мартен и Николово също е затворен.

Заради коронавируса отварят инфекциозно отделение във Враца

Заради коронавируса отварят отново инфекциозно отделение във Враца. То трябва да заработи до края на седмицата, съобщава БНР. Инфекцио...

Няма бедстващи хора, както и закъсали автомобили с пациенти на хемодиализа.

Единствено в общините Иваново и Сливо поле има населени места без електрозахранване. В Ивановско без ток са селата Мечка, Щръклево и Нисово, а частично без електроподаване е Тръстеник. В община Сливо поле частично без електрозахранване е самият общински център, а изцяло без ток са селата Борисово и Голямо Враново. Прекъсвания в подаването на високо напрежение е имало и в квартал „Долапите“, като там се съобщава и за спукан водопровод.

Дежурните екипи продължават да работят и в момента по отстраняване на повредите, с което обстановката на територията на областта ще бъде изцяло нормализирана.

Областният управител е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение към създалата се ситуация. Към момента не се налага предприемането на допълнителни мерки.

Русенец разработи революционна маска срещу коронавирус

В битката с коронавируса се включи и български изобретател от Русе. 73-годишният инженер, учен и изобретател Койчо Митев, е разработил...

Малко по-рано стана ясно, че в 8 от 10 общини в област Враца няма ток заради продължаващия от вчера снеговалеж, предаде БНР.

Регионът е с най-голяма снежна покривка в страната от 25 см. Електрозахранването е прекъснато в населени места в общините Враца, Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, Оряхово, Мизия, Криводол и Роман.

Код оранжев за интензивни снеговалежи има обявен днес за четири области на страната - Монтана, Враца, Ловеч и Габрово. За всички останали области в сила е жълт код за валежи като в Северна и Западна България те ще бъдат от сняг, а в останалите части - от дъжд. Дебелината на снежната покривка ще се увеличава. В по-голямата част от Горнотракийската низина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат валежите на места в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. На места проблеми ще има и заради силният вятър.

Агенция "Пътна инфраструктура" призова шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. От там поясняват, че при необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на участъци, за да се избегне възникването на инциденти. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност, подчертават от АПИ.

Русенски фирми заедно ще произвеждат медицински маски

Фирми в Русе се обединяват, за да решат проблема с дефицита на медицински маски. Те възнамеряват да снабдят както местните жители, така...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Времето утре - 18 април 2024 г.

BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com