Блъснатата от трамвай жена се навела да помогне на съпруга си

22408
Блъснатата от трамвай жена се навела да помогне на съпруга си
Снимка: БГНЕС

Семейство лекари бе пометено от трамвай N23 по нелеп начин до мол "Сердика" във вторник вечерта около 18,45 ч. Трагичният сблъсък е на път да остави 47-годишния д-р Илия Михайлов инвалид. Съпругата му - 43-годишната Иглика Михайлова, известен лъчетерапевт от столичната онкология, пък се бори за живота си с множество травми в областта на гърдите, съобщиха от "Пирогов".

Семейството лекари пресичали бул. "Ситняково", когато трамвай по линия N23 ги ударил. Според очевидци, секунда преди сблъсъка мъжът се подхлъзнал на металната релса и паднал на земята.

Остава тежко състоянието на прегазената от трамвай жена в София

Жената, която снощи бе прегазена от трамвай номер 23 в столицата остава в тежко състояние и с опасност за живота, съобщиха от "Пирогов"...

Иглика се опитала да го вдигне - миг преди да види пред себе си жълтата мотриса, пише "Стандарт". "По-тежкият удар в гърдите е понесла жената, която е била полуизправена в момента на удара", заявиха полицаи. Намери ли ги хванати за ръце.

Д-р Иглика Михайлова е в реанимацията на "Пирогов" с премазани от удара гръдна област и мозъчно сътресение. Има разкъсвания на няколко вътрешни органа и се бори за живота си. Лекарите се опитват да я стабилизират, преди да вземат решение да предприемат някакви операции. Мъжът й д-р Илия Михайлов е с премазано стъпало и глезен. Кракът му е опериран от д-р Виктор Спасов от Първо хирургично отделение в "Пирогов". Много е вероятно обаче да остане инвалид

Михайлови са бързали към отсрещния мол "Сердика", искали са да минат през втория вход, който качва посетителите директно на третия етаж. Когато са пресичали булеварда, трамваят е бил спрял на спирката. Не е ясно дали е тръгнал на жълто или на зелено.

Ватманът заявил пред разследващите, че видял в последния момент пресичащото семейство като две сенки, дръпнал аварийната спирачка, но не успял да спре тежката машина. Много е вероятно обаче в тъмнината да е потеглил, без въобще да е видял подхлъзналия се мъж и наведената му към него съпруга.

Двама души са ранени при катастрофа край Благоевград

Двама души са били ранени при катастрофа на главен път Е-79 край село Усойка.  Днес около 12.15 ч е възникнало ПТП на ГП Е 79, в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com