Борисов: От това разпускане ни очаква бум на заразата

8155
Борисов: От това разпускане ни очаква бум на заразата
Снимка: ПЦ на МС

Моите опасения са, че това разпускане в следващите дни ще доведе до бум. Бройте след Великден 6-7 дни и ще броим дали сме били дисциплинирана и отговорна нация.

Тази прогноза за разпространението на коронавируса в България изрази пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира изграждането на участъка от пътен възел „Боаза“ до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

Премиерът Бойко Борисов отново призова гражданите заради коронавируса да останат по домовете си, като изтъкна, че това е доказано най-добрата мярка. Министър-председателят специално благодари на медиите за това, че призовават хората за същото и показват тежката ситуация в други страни

Борисов с тежки думи към българите, които не спазват карантината

Премиерът Бойко Борисов отправи предупреждение към неспазващите карантината българи, да не "стане да използват хладилните камери не за ...

Премиерът отново призова гражданите да останат по домовете си, като изтъкна за пореден път, че това доказано е най-добрата мярка срещу разпространението на коронавируса.

Борисов заяви още, че с неспазването на мерките на практика се наказват тези, които са спазвали дисциплина. Министър-председателят добави, че е разпоредил на МВР да бъдат максимално стриктни по отношение на декларациите, подавани на изходите на населените места и изрази възмущението си от опитите да се лъже.

Във връзка със строежа на участъка Борисов изрази своето задоволство от бързия напредък въпреки извънредната ситуация, в която се намира страната.

Виждате за колко кратко време, какъв огромен напредък има и то във време на криза“, отбеляза Борисов.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата АМ Хемус остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна.

Започва масово тестване за COVID-19 на българските граждани (ВИДЕО)

„Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да обхванем по-голяма част от населението на България. Имаме ...

За строителството на магистралата Агенция „Пътна инфраструктура“ вчера разплати нови 19 006 099,97 лв. за участъка Белокопитово-Буховци. По време на инспекцията на участъка работниците увериха премиера, че са получили заплатите си преди предстоящите празници.

Според министър-председателя е важно газопроводите и инфраструктурните проекти да продължат да се изграждат и където може, да се работи. По този начин оборотите на държавата ще продължат да работят, макар и забавено в момент, когато заради пандемията икономиката на света е спряла. Борисов напомни, че е важно да се работи като се спазват всички мерки за безопасност.

Премиерът определи като "провокация" исканото увеличение на цените от няколко топлофикации и изрази надежда прокурорите и полицаите да намерят виновните.

В заключение Бойко Борисов напомни, че през март българското правителство е направило голям пробив, намалявайки цената на газа за България с над 40% и то със задна дата.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 16 април

Борисов: Спасихме ви от емигрантската криза, ще запазим българите и от това

"Спасихме ви от емигрантската криза, ще запазим българите и от това". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при проверката...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com