Борисов за Дянков: И той стана тарикат!

10338
Борисов за Дянков: И той стана тарикат!
Вече не иска да е лошият министър, отбелязва премиерът

Премиерът Бойко Борисов споделя в интервю за "24 часа", че все по-често му се налага лично да реже от парите на различни министерства, за да намали напрежението върху финансовият министър Симеон Дянков.  

"И той стана тарикат, не иска да е лош. Ето ти сметките, ти си премиер, ето ти черния туш - драскай! А всеки вика после: Дянков не дава. А Дянков дава, колкото му дам аз, а с мен не искат да се конфронтират", казва Борисов.

България иска ЕК да намали дялa ни на кофинансиране на европроектите с 5 процента

България иска ЕК да намали нашия дял на държавното кофинансиране на европроектите с 5 процента, заради добрата фискална дисциплина. Тов...

"На него явно му дойде в повече. Защото отреже тоя, отреже оня и после какво чуваме - скарал се с вицепремиера, скарал се с колега. С Мирослав Найденов проблемът му дойде от това. Понеже Миро много иска да е добър и нещо, което не трябваше да го подписва, да не откаже още пари за зърнопроизводителите, айде да подпише. И оттогава Дянков вика: Айде, за да не съм аз лошият, ето ти листчето, пиши "не". И е прав, толкова негативи му се изсипаха на главата", обяснява още премиерът.

На въпрос защо носи червен конец, Бойко Борисов отговаря: "Много ме кълнат, помага. Хората рано или късно ще оценят какво правим, е, аз ще умра дотогава, но важното е, че сега, като отидем в спортната зала, ни е хубаво, като минеш по южната дъга - също."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com